S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Turismo sostenible Capitalidad Verde - València

Vés enrere Turismo sostenible Capitalidad Verde

Tornar

València impulsa el turisme sostenible en l’any de la Capitalitat Verda Europea

• Cartell de la campanya en l'aeroport de Manises

06/08/2024

  • València és la primera ciutat mediterrània a aconseguir este reconeixement, un exemple de com liderar el camí cap a un futur més sostenible
  • València és la primera ciutat mediterrània a aconseguir este reconeixement, un exemple de com liderar el camí cap a un futur més sostenible

En el marc de la designació com a Capital Verda Europea 2024, la ciutat de València reforça el seu compromís amb el turisme sostenible, en posicionar-se com un destí de referència per a viatgers responsables que busquen gaudir d'una experiència enriquidora i respectuosa amb el medi ambient.

L'Ajuntament, amb la col·laboració de la Fundació Visit València, treballen esta nova estratègia centrada en la sostenibilitat, a través d'una campanya dirigida a turistes i residents per a crear un escenari òptim de convivència, en el qual totes les parts isquen beneficiades dins del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí de València (PSTD), projecte finançat íntegrament amb fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea, Next GenerationEU.

València s'ha consolidat com una gran destinació turística urbà europeu i s'ha convertit en una de les principals palanques econòmiques de la ciutat. Este èxit ha generat noves necessitats de gestió que impliquen un canvi de model turístic per a mantindre este bon posicionament en el panorama turístic internacional.

‘Compartix, gaudix i cuida València. És teua’, la campanya impulsada per l'Ajuntament de la mà de Visit València té com a objectiu fomentar el respecte cap als recursos i el patrimoni de la ciutat, així com el benestar dels residents.

El servici de Turisme de l'Ajuntament, en col·laboració amb la Fundació Visit València, ha llançat una sèrie d'iniciatives i programes innovadors per a promoure pràctiques turístiques sostenibles, minimitzar l'impacte ambiental i maximitzar els beneficis socials i econòmics per a la comunitat local.

Iniciatives del Pla de Sostenibilitat Turística

El PSTD compta amb un pressupost total de 7,5 milions d'euros, assignats a l'Ajuntament de València. Este pressupost permetrà finançar les actuacions d'inversió previstes en el pla, orientades a la transició verda i sostenible, la millora de l'eficiència energètica, la transició digital i la competitivitat.

Algunes de les iniciatives del citat pla són la creació d'espais de confort climàtics en instal·lacions i zones d'activitat esportiva; l'impuls de la mobilitat sostenible; la instal·lació de continguts digitals en oficines d'informació turística; i la implantació d'un sistema de senyalització digital intel·ligent i accessible.

Així, el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí de València té com a objectiu general consolidar la ciutat com a destinació turística sostenible sobre bases sòlides de millora del benestar dels residents, lluita contra el canvi climàtic, transformació digital, creació de valor i millora de la governança.

Este pla de sostenibilitat turística seguix la línia del nomenament de València Capital Verda Europea 2024. Es tracta d'un reconeixement a tota la ciutat i un llegat per a tots els ciutadans posicionant-nos en l'avantguarda de la sostenibilitat a Europa. Un projecte que accelera la transició verda de València amb un compromís públic continuat en matèria de sostenibilitat.

La regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions, Paula Llobet, ha destacat que València Capital Verda Europea, està treballant la sostenibilitat del turisme en tots els seus vessants, especialment la social. “Estem implantant un nou model de gestió més inclusiu, col·laboratiu, hospitalari i sostenible que contribuïsca a reforçar l'impacte positiu del turisme a la ciutat, de manera que conjumine les necessitats de residents i turistes sota un mateix paraigua”, ha postil·lat.

El principal objectiu és aconseguir l'equilibri necessari per a continuar consolidant la imatge de València com una “ciutat per a viure i visitar”, en definitiva, “una ciutat que conté un destí i no al revés”, ha conclòs Llobet.