S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

58 restaurants fusionen i converteixen en art la gastronomia i la ceràmica valenciana en la XXIV edició de "Cuina Oberta"

Esta campanya de promoció de la restauració i l'hostaleria se celebra del 20 al 30 de maig, “amb una clara aposta pels productes de temporada”

• Cartell de la campanya Cuina Oberta 2021

12/05/2021

 

La XXIV edició de la campanya de promoció de la restauració i l'hostaleria valenciana, “Cuina Oberta”, se celebra del 20 al 30 de maig, amb la participació de 58 restaurants de la ciutat i província de València. Entre les novetats d'esta iniciativa, “que es duu a terme amb l'esforç dels professionals per a adaptar-se a esta nova normalitat i la responsabilitat de la ciutadania”, destaca la fusió entre la gastronomia i la ceràmica valenciana, “que converteix la cuina en art”. Així, tal com ha explicat el regidor de Turisme i president de Visit València, Emiliano García, els menús de “Cuina Oberta 2021”, que es realitzaran amb productes de temporada, es presentaran en recipients creats per a l'ocasió per la ceramista María de Andrés: uns plats inspirats en l'horta i la naturalesa valenciana com és el llac de l'Albufera.

 

El regidor Emiliano García, ha presentat hui esta nova edició de “Cuina Oberta”, i ha recordat que esta iniciativa, impulsada per Visit València amb el suport de la Diputació de València i Turisme Comunitat Valenciana, “s'emmarca en el suport institucional al sector de la restauració i l'hostaleria”.

“En esta edició, en la qual participen nous espais i també restaurants veterans, la gastronomia valenciana recupera el protagonisme també en horari de vesprada”, ha ressaltat l'edil que, així mateix, ha valorat “la importància que se li dona en tots els menús previstos als productes de temporada”.“Si consumim temporalitat, rebaixem la petjada de carboni i donem major visibilitat a la gastronomia més sostenible i autòctona”, ha destacat.

D'altra banda, Emiliano García ha explicat que la proposta per a gaudir de la gastronomia valenciana en esta edició es vincula a la ceràmica. De fet, el lema de la campanya és: “Quan la gastronomia i la ceràmica valenciana es fusionen, la cuina es converteix en art”.

“Hem comptat amb la ceramista María de Andrés, que ha ideat 5 plats realitzats en gres, basats en formes orgàniques, inspirades en la naturalesa. Tenen dimensions i capacitats variades, per a oferir un ampli ventall de possibilitats per a les diferents receptes. I estos plats funcionen com l'eix principal de la campanya i s'han traslladat a tota la imatge gràfica de “Cuina Oberta”, ha detallat el regidor.

Pel que respecta al concurs celebrat tradicionalment en “Cuina Oberta”, en esta ocasió, el jurat, relacionat directament i indirectament amb el món de la gastronomia, triarà el millor menú, denominat millor menú “Manera València On”, i valorarà l'ús i la posada en valor de productes de temporada exclusius de maig com són albercoc, cireres, nispro, maduixes, meló d'Alger, bledes, espàrrecs, pésols, endívia, fava, encisam i carlota.

 

CONCURS “CUINA OBERTA” XARXES SOCIALS

 

D'altra banda, se celebrarà un concurs multi xarxa i es durà a terme en Facebook, Twitter i Instagram. En este certamen podrà participar qualsevol persona física major de 18 anys amb compte propi públic en estes xarxes sense importar l'àmbit territorial, procedència o nacionalitat. L'usuari haurà de seguir qualsevol dels perfils socials de Visit València, donar like a la publicació i fer un comentari en les publicacions que es realitzen del concurs incloent un esment a un amic amb el qual faria una reserva en “Cuina Oberta” i les etiquetes pròpies del concurs: #ElPlatoDeCuina i #CuinaOberta2021. Se sortejaran cinc plats fets a mà per la ceramista María de Andrés.

Finalment, Emiliano García ha indicat que les reserves es poden realitzar a través de la pàgina web www.valenciacuinaoberta.com. En esta direcció apareix una descripció detallada dels restaurants que participen en esta iniciativa i dels menús que ofereixen. El preu oscil·la entre els 24 i els 39 euros al migdia i 32 i 47 euros en el sopar; amb un suplement en restaurants gurmet.

En la presentació d'esta nova edició han participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, la responsable del programa de gastronomia de Visit València, Yvonne Arcidiacono, i la ceramista María de Andrés.

 

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Emiliano García