S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Conclou la temporada d’abonament del Palau de la Música Música amb 20.350 registrats en els seus concerts

• "La temporada d'abonanament 2021-22 del Palau de la Música ha conclós de manera molt satisfactòria"

02/07/2022

Una vegada conclosa la temporada d’abonament 2021-22 del Palau de la Música “VLC, València, Ciutat i Música”, amb el concert de l’Orquestra de València en homenatge a Teresa Berganza, sota la direcció de Pablo Heras-Casado i amb la mezzosoprano Nancy Fabiola-Herrera, s’ha enregistrat una assistència total de 20.350 persones.

 

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha valorat molt positivament este fet, i ha afirmat que “la conjunció entre l’Orquestra de València, els solistes nacionals i internacionals, i l’aposta pel gran repertori i pel nostre patrimoni musical, moltes vegades desconegut per al gran públic, ha resultat un gran encert captivant l’interés del públic”. En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat la labor que està imprimint a l’Orquestra el director titular Alexander Liebreich, i ha afegit que “ens ha arribat un índex de satisfacció molt important després de cada concert, que estem segurs revalidarem en la pròxima temporada”.

Este registre d’assistència a l’abonament del Palau de la Música, està en consonància, segons Tello “amb la tendència positiva de l’estudi de l’Observatori de la Cultura el 2021, on el Palau de la Música va recuperar nou posicions respecte a l’any anterior, i on es comprova que es veu reflectit l’esforç i el treball que estem fent, per a oferir una programació de qualitat a la ciutadania”. Així mateix, la regidora ha anunciat que “de seguida anunciarem la nova temporada que s’iniciarà el pròxim mes d’octubre, que es presenta tan il·lusionant com la que acabem de concloure”. 

En esta temporada les abonades i abonats, i públic en general, han pogut gaudir de cites per al record de tres grans pianistes, com són el sempre volgut i ovacionat Grigori Sokolov amb un titànic recital romàntic alemany de Beethoven, Brahms i Schumann; de Javier Perianes amb el programa “L’amor i la mort” i de Boris Giltburg amb obres de Rakhmàninov i Liszt.

L’Orquestra de València ha rebut també excel·lents crítiques musicals. Amb Alexander Liebreich es va interpretar un gran segon concert de piano de Brahms amb Elisabeth Leonsjaka, i un extraordinari Haydn que va tocar l’artista en residència d’enguany, el violoncel·lista Pablo Ferrández. Com també va tornar Pinchas Zukerman i van sorprendre un altre gegant del violoncel com és el noruec Truls Mørk interpretant a Dvorák, o l’oboista francés François Leleux amb Richard Strauss. La violinista Viviane Hagner va meravellar amb la seua versió d’Alban Berg, i es va tornar a oferir òpera en versió concert després de molts anys, amb el primer acte de “La Valquíria” de Wagner, amb un magnífic elenc, encapçalat per la millor soprano wagneriana del moment com és Anja Kampe.

Com també l’OV va rebre la visita d’un dels més prestigiosos directors, ple de magisteri, com és Leonard Slatking, la del compositor valencià Francisco Coll que va estrenar “Lilith”; la de Karel Marc Chichon amb la pianista Marta Menezes, i els debuts molt aplaudits de Nuno Coelho en el seu concert amb el pianista Jan Lisiecki; François López-Ferrer amb el viola Joaquín Riquelme, titular en la Filharmònica de Berlín, o els de les directores Shiyeon Sung amb la violinista Akiko Suwanai i de la japonesa Nodoka Okisawa amb Midori, que van omplir les sales. Ramón Tebar va dirigir als grans pianistes Sergei Babayan i Marc-André Hamelin i un altre concert que va captar l’atenció va ser el dirigit per Manuel Hernández-Silva amb el trompeta Pacho Flores. A més, va destacar la presència de la compositora internacional Elena Mendoza, Premi Nacional de Música.