S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament adjudica les obres del jardí de Joan XXIII, al barri de Benicalap

El nou jardí ocuparà una superfície de 2.400 metres quadrats

• El pressupost d’adjudicació és de 427.482’74 euros

19/05/2023

La Junta de Govern Local ha aprovat hui l’adjudicació de les obres del jardí de l’avinguda de Joan XXIII, al barri de Benicalap. El nou jardí es desenvoluparà sobre una superfície de 2.400 metres quadrats. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que “és un jardí en què, malauradament, va haver de deixar-se l’obra al començament perquè l’empresa no va complir amb les seues obligacions i haguérem de resoldre el contracte”.
 

El vicealcalde ha afegit, a més, que “vam haver de refer el projecte tècnic perquè ja s’havia començat l’obra i, per tant, s’havia modificat la parcel·la. Ara, ja refet el projecte per adaptar-lo a la situació actual de la parcel·la, vam iniciar la licitació i en la Junta de Govern hem procedit a l’adjudicació i, en unes setmanes, ja podrem començar les obres”.

El nou jardí, delimitat per l’avinguda de Joan XXIII i els carrers de Sant Josep de Pignatelli i Periodista Gil Sumbiela, es planteja com un espai per a la integració d'usuaris de totes les edats, amb vegetació, ombra, sol i biodiversitat.

El nou jardí comptarà amb un pas perimetral segur i un jardí centrat sobreelevat, amb quatre accessos, diferents zones d'estada, mirador, zona de jocs infantils, jocs biosaludables i una font abeurador. La vegetació serà variada amb diferents gammes cromàtiques, textures diferenciades i aromes variats, que evolucionarà segons les estacions. Per a l'arbratge s'han seleccionat 44 unitats arbòries, entre les quals moreres sense fruit, arbres del foc, freixes de fulla estreta, sòfores, falsos cocoters i un lledoner de port exemplar en la part més alta del jardí. A més, la zona perimetral disposarà d'una prada silvestre mediterrània de gram fi i trèvol, espècies de baix consum hídric i poc de manteniment.

El pressupost d’adjudicació és de 427.482’74 euros i les obres duraran quatre mesos.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo