S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’alcalde demana al govern israelià l’entrada d’un camió de bombers donat per l’Ajuntament a la ciutat palestina d’Hebron

• El camió està aparcat al parc centrl de Bombers, a l'avinguda de la Plata, a l'espera del seu trasllat

03/06/2021

L’alcalde, Joan Ribó, ha enviat hui una comunicació formal al govern d’Israel per fer efectiva la col·laboració que permetrà l’entrada d’un camió de bombers i material de protecció individual contra incendis donats per l’Ajuntament de València a la ciutat palestina d’Hebron. A hores d’ara el vehicle està aparcat al parc central de Bombers, a l’avinguda de la Plata, a l’espera de finalitzar els tràmits administratius per al seu trasllat.

 

Personal del servici de Cooperació al Desenvolupament i Migració està en contacte amb el municipi d’Hebron per aconseguir que el camió i el material complementari arriben a la seua destinació. “Conscients de les gestions administratives que genera esta donació, he sol·licitat al govern israelià la col·laboració que facilite el tràmit administratiu necessari per autoritzar l’entrada del vehicle i possibilite que esta donació puga fer-se efectiva”, ha explicat l’alcalde.

Ribó ha recordat que l’Ajuntament va aprovar en 2018 una declaració de suport institucional a la ciutat palestina d’Hebron “amb l’objectiu de mantindre vincles de solidaritat, pau i cooperació entre el poble valencià i el palestí”, la qual establix mecanismes de cooperació i intercanvi entre totes dos localitats. En eixa línia, representants institucionals i tècnics del municipi d’Hebron van visitar València en octubre de 2019 i van intercanviar experiències i coneixements sobre gestió municipal amb diversos departaments del consistori.

Un dels assumptes acordats durant les sessions de treball va ser la cessió d’un vehicle autobomba urbana pesada, actualment fora de servici actiu, i equips de protecció individual contra incendis. L’ONG Bombers pel món, formada majoritàriament per membres del cos de bombers de l’Ajuntament, serà l’encarregada del trasllat, així com de l’acompanyament i assistència tècnica per a la seua correcta utilització, quan es resolguen els tràmits administratius.

Recursos multimèdia

Joan Ribó