Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament amplia l’oferta d’escoletes municipals amb la finalització de les obres de la del carrer de Clara Campoamor

Notario ha destacat la culminació del projecte, “arrossegat des de mandats anteriors, amb una paralització d’obres per un concurs de creditors, i ara, en un context molt complicat per al sector de la construcció”

• L'escoleta municipal començarà a funcionar el pròxim curs

16/05/2022

La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha anunciat la finalització de les obres de la nova escoleta infantil per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys al carrer de la Diputada Clara Campoamor, en la confluència dels barris de Sant Llorenç amb Els Orriols i Benimaclet.

 

Notario ha destacat que l’acabament de l’obra de la nova escoleta municipal suposa una nova dotació pública per a les famílies. “El nostre compromís de dotar la ciutat de València d’infraestructures educatives públiques de qualitat és molt clar, com demostra la construcció d’esta escoleta, les obres en diversos centres, les intervencions per millorar l’eficiència energètica o el reforç dels contractes de neteja i manteniment”, ha destacat. “Tot això ho fem de la mà de les comunitats educatives, amb les que mantenim un diàleg fluid i continu perquè els nostres xiquets i xiquetes mereixen espais de formació òptims i treballem en eixa línia des que estem al govern de la ciutat”, ha afegit.

A més, ha mostrat la seua satisfacció per la finalització d’esta nova escoleta “perquè és conegut per totes i tots que este ha sigut un projecte molt complicat, que venia de mandats anteriors, quan un concurs de creditors de l’empresa adjudicatària va forçar la paralització de les obres durant anys, i ara, a més, s’ha hagut d’executar en unes condicions del sector de la construcció molt complicades i s’ha finalitzat amb èxit gràcies al gran treball del Servici municipal d’Arquitectura i Servicis Centrals Tècnics”.

La intervenció ha consistit en una adequació en aquells elements de l’edifici i la parcel·la inacabats. S’han alçat algunes instal·lacions, sanitaris i paviments en mal estat, s’ha executat el barandat interior i la regulació de paraments interiors, acabaments, falsos sostres i pintures. A més, s’han reajustat fusteries interiors i s’han col·locat les exteriors, també s’han tornat a executar les instal·lacions deteriorades d’electricitat, lampisteria, gas, sanejament, climatització, incendis, calefacció, etc.

Notario ha explicat que l’estat de l’obra inacabada era pitjor d’allò previst inicialment, fonamentalment pel deteriorament de parts ocultes de les instal·lacions. Una vegada revisat i ajustades les obres també es va proposar una alternativa d’instal·lació d’aerotèrmia més eficient. En total, el pressupost ha arribat als 545.100,42 euros.

La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha apuntat que l’escola infantil podrà començar a funcionar el pròxim curs escolar, a partir de setembre, sota gestió pública municipal i, per a això, el procés d’admissió de l'alumnat començarà pròximament. “Paral·lelament —ha explicat— estem preparant el projecte educatiu, l’equipament de les instal·lacions i treballant en el procés de matriculació”. Ibáñez també ha destacat que amb l’obertura de la nova escola “este equip de govern augmentem l’oferta de places públiques de primer cicle d’Educació Infantil i donem suport a la conciliació”.

Recursos multimèdia

Luisa Notario
Maite Ibáñez