Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'ampliació del Parc de Benicalap protegeix el seu caràcter agrari i crearà zones lúdiques

Sandra Gómez destaca que Benicalap es convertirà en un dels grans parcs de la ciutat i permetrà que València estiga envoltada per un gran pulmó verd

• El projecte avançarà en l'objectiu que la ciutat estiga envoltada per un gran pulmó verd

25/11/2021

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha presentat este dijous el projecte d'ampliació del Parc de Benicalap, una iniciativa que compta amb un pressupost de més de 9 milions d'euros i es durà a terme en tres fases. La primera engloba les àrees patrimonials a l'entorn de l'antic Camí de Burjassot; la segona recull espais agraris i elements arqueològics i la tercera dotarà al conjunt de zones lúdiques, jardins, pistes esportives i andanes metropolitanes. Gómez ha presentat la iniciativa junt amb l'arquitecte Miquel del Rey, encarregat de la redacció del projecte bàsic.

 

“Es tracta de projecte a mitjà termini per a desenvolupar en el que queda de mandat i en el següent", ha afirmat Gómez qui ha posat en valor que esta actuació se suma a les que està desenvolupant Urbanisme “per a renaturalitzar la ciutat, crear pulmons verds i reduir les emissions de carboni”. Segons ha precisat Gómez, en el cas de Benicalap es tracta de "un dels grans parcs de la ciutat" i avançarà en l'objectiu que la ciutat estiga "envoltada per un gran pulmó verd".

L'ampliació del Parc de Benicalap es durà a terme sobre “una superfície de 70.000 metres quadrats, amb la qual cosa la superfície total ascendirà a de 113.646,73 m², sobre els quals es crearan noves zones verdes per a la ciutat, dotacions públiques i es protegirà els terrenys d'horta”. Gómez ha destacat que el projecte té un marcat “caràcter agrari”, atés que manté el sòl agrícola en producció, recupera antics camins i posa en valor les sèquies. Igualment, el projecte contempla la rehabilitació dels conjunts d'alqueries del Moro, La Torre i el Casino de l'Americà, el pressupost de rehabilitació del qual està en fase de valoració.

L'àmbit abasta una sèrie àmplia de camps, solars i edificis, alguns municipals i altres privats, i altres més ja en procés d'expropiació, limitats pel Parc de Benicalap, l'avinguda de Burjassot, i els carrers de l'Alqueria dels Moros, Emili Camps, Parot, Tabal i Dolçaina, Foc i la Ronda Nord.

L'objectiu d'este projecte és programar el desenvolupament dels quasi 70.000m² que queden per executar al Parc de Benicalap, a realitzar per fases, tenint en compte els diferents projectes d'expropiació necessaris i la integració de les alqueries i construccions de valor patrimonial existents, així com els seus espais lliures o jardins vinculats a l'entorn.

Es crearà un eix estructurant nord-sud, coincident amb un camí rural que ja existeix per a donar accés a les parcel·les en ús al costat de l'antic camí de Poble Nou, que discorre entre les edificacions de l'Alqueria dels Moros, a més de l'antiga carretera de l'Alqueria del Moros, un vial relativament modern que unia el Camí Vell de Burjassot amb l'actual avinguda de Burjassot.

En la part sud està l'eix transversal est-oest, que defineix l'antic Camí Vell de Burjassot, eix principal de l'estructura territorial històrica. Tots ells són eixos vertebradors de l'estructura territorial que tindran un protagonisme particular en la definició i consolidació dels nous traçats.