Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Mobilitat Sostenible inicia el procés de rehabilitació de l’aparcament i el jardí de Parcent a Velluters

L’Ajuntament trau a licitació la redacció del projecte de l’estacionament situat a la plaça de Joan de Vila-rasa

• Plaça de Joan Vila-rasa

22/11/2021

L’Ajuntament ha aprovat l’inici de la licitació del projecte de rehabilitació de l’aparcament subterrani i la plaça de Joan de Vila-rasa, que a més inclourà la remodelació del Jardí de Parcent, situat sobre la superfície que ocupa l’estacionament. Per al regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, el departament del qual impulsa esta reforma, “serà una oportunitat per a la renovació i regeneració d’un espai públic i de socialització de primer ordre al barri de Velluters”.


Mobilitat Sostenible ha iniciat el procés de rehabilitació de l’aparcament subterrani i el Jardí de Parcent, situats a la plaça de Joan de Vila-rasa, al barri de Velluters (El Mercat), en el cor de Ciutat Vella. Mitjançant resolució d’Alcaldia s’ha aprovat l’obertura del procediment per contractar la redacció del projecte de remodelació de l’estacionament de Parcent, situat a la plaça de Joan de Vila-rasa, però també de la reurbanització de la plaça i el jardí en superfície.

L’actuació suposarà la remodelació de l’actual aparcament subterrani i permetrà a més la seua connexió amb l’aparcament Centre Històric-Mercat Central, la qual cosa implica garantir les condicions de seguretat i accessibilitat que l’actual normativa exigix d’acord amb el Codi Tècnic de l’Edificació, la reparació de qualsevol patologia estructural o el seu reforç, i la impermeabilització de l’aparcament.

En paral·lel s’escometrà la reurbanització de la plaça de Joan de Vila-rasa, que anirà en sintonia amb l’entorn històric en què es troba i amb el disseny existent, d’acord amb el que es preveu per a este conjunt en el Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella, conservant i rehabilitant, en el seu cas els elements singulars que conté.

“Es tracta d’un doble projecte de gran envergadura”, ha apuntat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, “ja que d’una banda actualitzarà i unirà la vella infraestructura subterrània a l’aparcament Centre Històric-Mercat Central, que reunix els més alts estàndards de qualitat que s’oferixen actualment en un aparcament de la ciutat; i per un altre, suposa la renovació i regeneració d’un espai públic i de socialització, que ha de ser de primer ordre, com és la plaça de Joan de Vila-rasa a Velluters”.

La redacció de tot el projecte ix a concurs per un import de 85.970,25 euros, IVA inclòs, amb un termini d’execució de 6 mesos.