S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València atén més de 5.000 persones majors sense cita prèvia des del mes d’abril

Sandra Gómez: “Estem implantant diferents projectes per facilitar l’accés dels nostres majors al servicis que presta l’Ajuntament i ajudar-los a superar la bretxa digital”

• L'horari del servici és el dijous, de 10 a 12 hores, a les dependències de la casa consistorial, Tabacalera i les juntes de districte

02/08/2022

L’Ajuntament ha atés més de 5.000 persones majors de 65 anys sense cita prèvia des que va implantar este servici el passat 7 d'abril. L’atenció sense cita prèvia comprén qualsevol tràmit del padró, informació, registre d’entrada, signatura electrònica i atenció tributària, i s’oferix tant en les dependències de la casa consitorial com en Tabacalera i en les juntes de districte. La vicealcaldessa i regidora d’Envelliment Actiu, Sandra Gómez, ha mostrat “satisfacció” per l’evolució d’este nou servici municipal que, “en només quatre mesos, ha sobrepassat les 5.000 atencions i dona resposta a les necessitats de les persones majors de la ciutat sense formació en noves tecnologies”.

 

“Des de l’Ajuntament de València estem implantant diferents projectes per facilitar l’accés dels nostres majors als servicis que presta l’Ajuntament i perquè puguen formar-se en l’ús de les noves tecnologies. Així mateix, hem impulsat un conveni amb les entitats bancàries perquè faciliten l’atenció presencial als majors de 65 anys dins del projecte de Banca Amigable”, ha explicat la vicealcaldessa.

Per la seua part, el regidor d’Informació i Defensa de la Ciutadania, Borja Sanjuán, ha assenyalat la “bona marxa” del servici d’atenció a persones majors de 65 anys sense cita prèvia. Sanjuán ha indicat que “a l’Ajuntament de València vam posar en marxa fa unes setmanes l’atenció presencial per a persones majors sense necessitat de sol·licitar cita prèvia. El que volíem era acabar amb l’exclusió social per motiu de l’accés a les noves tecnologies i ho estem aconseguint: més de 5.000 persones majors han sigut ateses ja en este Ajuntament. Han vingut sense cita prèvia i han pogut realitzar qualsevol tipus de gestió, ja siga tributària, de padró o d’informació. Per tant, volem donar les gràcies pel gran acolliment i, sobretot, congratular-nos que hi haja 5.000 persones a les quals hem pogut atendre per acabar amb esta bretxa d’exclusió a la ciutat de València”.

El nou servici es va acordar en el marc de les polítiques municipals que s’estan desenvolupant perquè totes les persones majors disposen d’un tracte amable, respectuós i personal tant en l’administració com en les entitats financeres. El servici es presta els dijous, de 10 a 12 hores, a la casa consistorial, a la plaça de l’Ajuntament; l’edifici de Tabacalera, al carrer d’Amadeu de Savoia, i totes les juntes municipals de districte. De les 1.689 persones que han acudit a realitzar gestions tributàries, 792 han realitzat gestions relacionades amb l’IBI (impost sobre béns immobles), 206 n’han demanat ajuda sobre l’IVTM (l’impost de vehicles de tracció mecànica), i la resta n’han acudit al consistori per resoldre qüestions relacionades amb altres impostos o amb terminis de pagament.

En l’edifici consistorial s’han atés 2.193 majors sense cita prèvia, mentre que en les diferents juntes de districte s’han ajudat 1.824 persones; les 992 restants n’han sigut rebudes a la seu de Tabacalera.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán