Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

S'adjudiquen les obres de la conversió en zona de vianants provisional de les avingudes de Giorgeta i Pérez Galdós

Gómez explica que l’actuació preveu l'ampliació de les voreres i l'habilitació del carril bici

• Recreació de l'avinguda de Pérez Galdós

26/11/2021

Hui en Junta de Govern Local s’adjudiquen les actuacions de la conversió en zona de vianants provisional de les avingudes de Giorgeta i Pérez Galdós. Este projecte que es du a terme des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana dirigida per la vicealcaldessa i titular del departament, Sandra Gómez, preveu l'ampliació de les voreres i la separació d'estes del pas de vehicles, a més de l'habilitació del carril bici.

 

Les obres s'han adjudicat a la mercantil BECSA, S. A. per un preu de 732.130,16 euros (IVA inclòs) i contempla un termini d'execució de quatre mesos. La zona d'actuació abasta tota l'avinguda de Pérez Galdós i l'avinguda de Giorgeta. Per la seua extensió, dos quilòmetres i 136 metres de longitud, són diversos els districtes i barris que es voran beneficiats per l'actuació.

Les obres, ha explicat Gómez, “consistixen en l'ampliació de l'espai per als vianants entre el passeig de la Petxina i el carrer de Sant Vicent Màrtir, i en l'execució d'un nou itinerari ciclista, i de nous passos de vianants”. Esta intervenció, ha manifestat, “és molt important perquè és una reivindicació dels veïns i veïnes per millorar un espai que necessita esta intervenció per garantir l’accessibilitat i crear un nou itinerari per a vianants més amable”.

L'objectiu principal passa per garantir la distància interpersonal en la zona per als vianants, així com en la separació entre els fluxos per als vianants i els ciclistes mitjançant una vorada separadora.

Les voreres de les avingudes de Pérez Galdós i de Giorgeta, que actualment presenten una amplària variable segons trams, entre dos i 2,5 metres, passaran a tindre una amplària constant de quatre metres, guanyant espai sobre la calçada. Com a resultat, cada vianant disposarà de la vorera actual més un costat addicional en calçada. A més, la delimitació d'espais es realitzarà mitjançant vorades que separen les noves zones per als vianants de la resta, es mantindrà l'accés als garatges i s'ampliaran els amples de les parades d'autobús. Les plataformes per a parades d'EMT s'ampliaran en ample fins al nou límit de zones per als vianants (s'executaran de 20 o de 30 metres de longitud segons hi haja una o més línies d'autobús).

Les noves zones per als vianants quedaran acolorides segons els criteris definits en la Guia de disseny per a la transformació sostenible de l'espai públic de València, aprovada en 2020, amb la qual cosa esta actuació es convertix en una de les primeres experiències d'aplicació de la guia. “L'avinguda de Pérez Galdós-Giorgeta és un eix amb gran importància de mobilitat, amb presència majoritària de vehicles, per la qual cosa l'aplicació de l'urbanisme tàctic permetrà impulsar una important transformació de l'entorn, fins comptar amb un 45 % d'espai per als vianants en les dos avingudes i atendrà, a més, una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de la zona”, ha destacat la vicealcaldessa.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez