S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Els punts de bany accessible de les platges sumen quatre cadires amfíbies més este estiu

Este servici per a persones amb discapacitat s’oferix al Cabanyal, la Malva-rosa i Pinedo tots els dies de la setmana d’11 a 19 hores

• Dos socorristes acompanyen a l'aigua un usuari del punt accesible del Cabanyal i la seua acompanyant

12/07/2022

El programa d’assistència al bany per a persones amb discapacitat de les platges de València compta enguany amb quatre cadires i quatre crosses amfíbies noves, entre altres elements. Els punts accessibles del Cabanyal, la Malva-rosa i Pinedo obrin d’11 del matí a set de la vesprada de dilluns a diumenge. Als Poblats Marítims el servici s’estén fins el 15 de setembre; als Pobles del Sud, fins el 31 d’agost. A més, al Cabanyal continuen les activitats de pilates adaptat, fisioteràpia i animació sociocultural que es van incorporar l’estiu passat. Les platges del Saler i el Perellonet també oferixen assistència per entrar al mar, amb cita prèvia. L’Ajuntament estudia ampliar la temporada i horaris de cara a 2023.

 

El regidor de Platges, Giuseppe Grezzi, ha presentat este matí el servici de bany assistit 2022, junt amb la presidenta local de Creu Roja a València, Nieves Dios, i la gerent de la Fundació AXA, María José Ballestero. Hi va arrancar el passat 15 de juny al Cabanyal, d’11 a 15 hores, i a partir de l’1 de juliol es va ampliar a la Malva-rosa i Pinedo, d’11 a 19 hores. L’edil ha expressat que “estem molt satisfets un any més per poder oferir a les persones amb mobilitat reduïda o amb una capacitat diferent el dret de gaudir de la platja i el bany”. Segons Grezzi, “les platges han de ser un espai per a gaudir totes i tots” i “així ho demostren les 3.849 persones usuàries que van utilitzar els punts accessibles de les platges de València al 2021 i que segur que augmentarem enguany, atés que ja no existixen les restriccions per la covid-19”.

Per la seua part, Nieves Dios ha afirmat que “l’aliança de Creu Roja i la Fundació AXA introduïx millores en els servicis de bany adaptat que realitzem amb l’Ajuntament de València”, de manera que “les activitats de fisioteràpia i animació en l’entorn de la platja complementen el bany en el mar amb seguretat i sense barreres”. En eixe sentit, María José Ballestero ha assenyalat que “l’èxit del servici l’estiu passat ens ha portat a repetir la iniciativa amb l’objectiu que les persones amb discapacitat puguen gaudir d’un dia de platja amb les seues famílies i amics amb les millors condicions tècniques i acompanyament humà, gràcies a la gran labor dels fisioterapeutes i animadors socioculturals”.

Els punts accessibles són àrees d’oci en les platges urbanes on les persones amb mobilitat reduïda disposen d’ajudes tècniques, com ara cadires i crosses amfíbies, caminadors i elements de flotació, així com suport de personal especialitzat per prendre un bany. Es tracta de zones a l’ombra habilitades mitjançant casetes de fusta i envelats, amb taules, cadires, casellers, lavabos i dutxes adaptades. Per segon any, a través d’un conveni amb AXA i Creu Roja, al Cabanyal s’organitzen classes de pilates —dilluns i dimecres, d’11 a 12.30 hores—, sessions de fisioteràpia —de dilluns a divendres, d’11 a 19 hores— i animació per a adults i xiquets —de dilluns a divendres, d’11 a 15 hores—. També hi ha un espai de massatge i altre equipat amb manuelles, pilotes i cintes elàstiques per practicar exercici.

A això s’ha d’afegir el bany assistit a les platges del Saler i el Perellonet. Si bé no tenen les mateixes característiques que un punt accessible, es pot obtindre ajuda per entrar a l’aigua demanant cita prèvia al telèfon 963 542 323. Si són grups els que volen fer ús del servici al Cabanyal, la Malva-rosa i Pinedo, s’ha de concertar igualment cita en el mateix telèfon. El bany te una duració aproximada de 25-30 minuts, depenent de l’aforament, i se realitza amb dos socorristes i l’acompanyant de l’usuari, dos en casos de gran discapacitat.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Giuseppe Grezzi
Nieves Dios
María José Ballestero
Maicas