S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Les 12 càmeres de vigilància del Parc Central ja estan operatives

Com a eina de prevenció que tindrà la Policia Local de València, que les controlarà des de la central en l’avinguda del Cid

• 7 de les 12 càmeres s’han col·locat al perímetre del Parc Central

24/05/2023

Les 12 càmeres de vigilància instal·lades al Parc Central per garantir la protecció d’esta zona verda de la ciutat ja estan operatives. Ho ha informat hui el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, en ressaltar que l'Ajuntament ha invertit 76.885,82 euros en este projecte.
 

Estes 12 càmeres han sigut instal·lades per l'Organisme Autònom de Parcs, Jardins i Biodiversitat Urbana “per garantir la correcta protecció i conservació del Parc Central i de l'important patrimoni industrial que està protegit en este gran pulmó verd de la ciutat”. En paraules del vicealcalde, “es tracta, sobretot, d’una eina de prevenció que tindrà la Policia Local de València, que les controlarà des de la central en l’avinguda del Cid”. “L’objectiu és dissuadir possibles infractors i evitar les costoses reparacions posteriors de les instal·lacions públiques del parc, com per exemple l’alqueria, els antics molls de tren o les naus protegides de Demetrio Ribes, que ja tenen equipaments públics com la Universitat Popular o la Nau de Cultura”, ha afegit.

Sergi Campillo ha explicat que l'Ajuntament de València ha estés la seua pròpia xarxa de fibra òptica, que garantix la connexió de totes les càmeres amb la Central de Policia Local, on s'hauran de visualitzar les imatges emmagatzemades, quan això siga necessari. “Les càmeres compten amb la tecnologia starlight amb excel·lent rendiment “en condicions de poca llum. També, el rang dinàmic de 133 dB permet capturar amb seguretat detalls en situacions de sobreexposició. Una altra característica que tenen és l’Essential Video Analytics, per a activar les alertes rellevants i recuperar les dades de manera ràpida”, ha indicat.

Respecte a la ubicació de les càmeres, 7 de les 12 s’han col·locat al perímetre del Parc Central, mentre que les altres 5 estan en punts interiors, controlant fonamentalment els molls, les naus i l'alqueria.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo