S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament i el Consell de la Joventut fomenten el vot jove en les eleccions municipals amb la campanya ‘Tinc Vot’

Un total de 29.000 persones empadronades a la ciutat de València podran exercir el seu dret al vot per primera vegada el pròxim mes de maig

• Campanya Tinc Vot

23/03/2023

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Participació i Acció Veïnal, i el Consell de la Joventut han posat en marxa la campanya ‘Tinc Vot’, una iniciativa dirigida a fomentar la participació juvenil en les eleccions municipals que se celebraran el diumenge 28 de maig. Al voltant de 29.000 persones joves empadronades a la ciutat podran exercir el seu dret al vot per primera vegada en les eleccions municipals i autonòmiques que se celebraran al maig. La campanya pretén sensibilitzar i informar sobre els comicis a un sector poblacional tan important com és la joventut, ha explicat la regidora de Participació, Elisa Valía.
 

Valía ha subratllat “la importància d'implicar la joventut en la vida política, econòmica, cultural i social, especialment en un moment tan determinant per al seu futur, ja que per a 29.000 veïns i veïnes de València, la convocatòria del 28 de maig serà la seua primera acció participativa a través del vot”. Per això, ha afegit, “des de l'Ajuntament de València volem informar sobre els camins existents per a participar i demanar que no falten a la cita amb la democràcia”.

Tal com ha recordat la regidora, “exercir el vot és un dret ciutadà”. Per això, ha instat la joventut de la ciutat “que s'acoste a les urnes en esta pròxima convocatòria i participe en un acte que enfortix el sistema democràtic”. Les eleccions “són el moment perfecte per a demostrar que la veu dels joves compta i, a més, és el moment clau per a decidir qui governarà la seua ciutat i, per tant, quin tipus de mesures s'aplicaran, les quals els afecten directament”, ha afegit la delegada.

La campanya Tinc Vot

La campanya ‘Tinc Vot’ contempla diferents accions, que es poden consultar de manera detallada en la pàgina web https://www.valencia.es/tincvot/. Algunes de les iniciatives consistixen en l'enviament de postals informatives dirigides al domicili particular dels quasi 29.000 joves que participaran per primera vegada en el procés electoral, la difusió d'un vídeo informatiu de la campanya, la publicació de la informació per xarxes socials i la instal·lació de panells informatius al voltant dels centres municipals de joventut (CMJ) d'Algiròs, Grau, Natzaret, Campanar i Trinitat. Totes les accions de la campanya ‘Tinc Vot’ finalitzaran abans de la convocatòria electoral.

Galeria multimèdia