S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València presenta la seua candidatura per a albergar el Campionat d'Europa d'Atletisme en pista coberta en 2027

La decisió de l'Associació Europea d'Atletisme sobre la seu del Campionat es coneixerà al setembre

• Velòdrom Luis Puig

19/05/2023

L'Ajuntament de València, la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) i la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV) han presentat davant l'Associació Europea d'Atletisme (EAA) la candidatura per a acollir el campionat d'Europa de pista coberta en 2027. Les proves es desenvoluparien en el Velòdrom Luis Puig, que ja va ser seu d'esta competició en 1998 i del Mundial l'any 2008.
 

Javier Mateo, regidor d'Esports de l'Ajuntament de València, ha agraït el treball conjunt de la RFEA i de la FACV donant suport a la candidatura. Mateo ha destacat que la ciutat de València “oferix unes infraestructures esportives, hoteleres i turístiques capaces d'albergar les millors competicions internacionals”.

De moment encara es desconeix si alguna altra ciutat es postula per a albergar este campionat. L'Associació Europea d'Atletisme remetrà d'ací a uns dies un formulari a la candidatura per a recaptar informació sobre assumptes relatius a la ciutat, la instal·lació o la capacitat hotelera. Posteriorment, ja a l'estiu, una comissió d'avaluació de la EAA visitarà València per a conèixer de primera mà la seua proposta. Finalment, després d'estudiar totes les opcions, al setembre s'anunciarà la seu del campionat.

El president de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme, Raúl Chapado, ha assenyalat que “la candidatura de València 2027 és una proposta segura, fiable i responsable” i ha afegit que l'objectiu és “oferir un Campionat d'Europa de pista coberta que es fonamente en els valors de l'atletisme, que serviran com a font d'inspiració per a les noves generacions d'atletes de tota Europa”.

Per la seua banda, el president de la FACV, Vicente Añó, considera que este esdeveniment és una via per a la promoció de l'atletisme valencià: “és una gran oportunitat per a apuntalar el nostre atletisme, que destaca tant de manera individual com per clubs, amb dos equips, el València CA i el Playas de Castelló, que són els actuals campions d'Espanya en dones i homes. A més serviria per a aprofitar una de les millors instal·lacions que existixen d'atletisme en pista coberta i que acaba de renovar el sintètic i està en unes condicions immillorables”.

Añó ha recordat que València va acollir el campionat d'Europa en 1998 i el Mundial en 2008. A més, Torrent acollirà este estiu, del 28 al 30 de juliol, el Campionat d'Espanya absolut a l'aire lliure.