Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Mobilitat Sostenible organitza la càrrega i descàrrega de la Plaça de la Reina abans de la seua obertura

L'obra està pràcticament finalitzada, complint el calendari previst. La retirada del tancat i l'obertura de la plaça es realitzarà quan s'hagen realitzat tots els tràmits legals preceptius

• Plaça de la Reina

27/07/2022

Amb l'objectiu garantir el normal funcionament dels comerços de la Plaça de la Reina i facilitar el màxim gaudi de la plaça com a espai per als vianants, patrimonial i de socialització, la Regidoria de Mobilitat Sostenible va organitzar una trobada el passat 5 de juliol amb tots els agents socials interessats per a remenar les diferents opcions. Fruit d'esta reunió, les aportacions dels comerciants i les valoracions tècniques, esta setmana s'ha comunicat als responsables dels diferents establiments l'operativitat que es posarà en marxa quan la plaça inicie el seu funcionament ordinari.

 

En la plaça s'habilitaran una zona en la part est, i altres dos en la zona sud-oest. En la part est hi haurà una zona de càrrega i descàrrega de 25 metres, amb horari ampliat que anirà de les 8 a les 14 hores, que permetrà atendre les necessitats de l'hostaleria, tal com van sol·licitar els propietaris dels locals, així com els repartidors de mercaderies. Un horari major de l'establit per a la majoria dels entorns per als vianants. En el sud-oest de la plaça, al costat de Santa Catalina, s'habilitaran dos zones de càrrega i descàrrega amb una extensió de 60 m² amb horari de 8 a 10h. Estes àrees permetran que estacionen diversos vehicles simultàniament a l’espai, sense dificultar el trànsit de vianants, que en aqueix horari encara no és molt elevat, ni l'accés dels vehicles al garatge autoritzat, facilitant la distribució als comerços del costat oest de la plaça i augmentant la capacitat de parades simultànies.

“La reunió mantinguda per l'equip de Mobilitat amb els comerciants de la plaça ha sigut molt satisfactòria, perquè tots coincidim que el millor per a tots és organitzar-nos de manera que la Plaça de la Reina puga ser gaudida sense les molèsties de la logística el major temps possible, alhora que entre tots preservem la seua integritat, ja que al final és l'avantsala d'estos propis comerços”, ha apuntat el regidor Giuseppe Grezzi, que ha valorat molt positivament l'aportació dels comerciants per a la creació de la zona amb horari de 8 a 10 hores.

D'esta manera es mantindrà la total conversió en zona de vianants de la resta de la plaça i es preservarà la seua integritat i la dels seus usuaris, no permetent-se l'accés dels vehicles de motor de repartiment de mercaderies a qualsevol altre punt de la plaça per a realitzar càrrega i descàrrega. No obstant això, cal recordar que sí que estarà permés accedir a la plaça amb vehicles que realitzen cicle logística, d'acord amb l'article 42.3 de la vigent Ordenança de Mobilitat.

Tota esta informació s'ha facilitat ja a tots els comerciants i traslladat al servici de Protecció Ciutadana perquè vetle pel seu compliment des del primer dia, de cara a evitar conseqüències no desitjades i evitables en un espai per als vianants.

Visita amb el 'Grup Motor' del procés participatiu

D'altra banda, el regidor de Mobilitat Sostenible acompanyat dels integrants de de el procés participatiu Participa Reina! han visitat la zona, i han pogut conéixer de primera mà tots els detalls de l'obra que està pràcticament finalitzada. Grezzi ha destacat que durant els 15 mesos de duració dels treballs de rehabilitació integral de la plaça i l'aparcament subterrani “s'han dut a terme visites periòdiques d'este tipus per a informar del seu desenvolupament i per a fer el punt del compliment del decàleg resultant del procés participatiu” i ha afirmat que "tot el procés ha sigut molt satisfactori, perquè s'ha generat una dinàmica participativa exemplar que ha permés fer un codiseny de l'obra”. Durant la visita el regidor ha manifestat la seua “satisfacció i agraïment a totes estes persones per la seua participació i lliurament".

L'obra està pràcticament finalitzada, complint el calendari previst. La retirada del tancat i l'obertura de la plaça es farà quan s'hagen realitzat tots els tràmits legals preceptius en totes les obres. La previsió és que siguen tràmit prou ràpids.

Recursos multimèdia

Giuseppe Grezzi