Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Hisenda aprova el Pressupost de 2022 “per a impulsar la reactivació econòmica”

El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, destaca “l'increment de les partides relacionades amb l'ocupació per a incentivar el creixement”

• Les principals línies del pressupost municipal s'exposaran esta vesprada al Consell Social

15/11/2021

La Comissió d'Hisenda de l'Ajuntament de València ha aprovat hui inicialment el Pressupost per a 2022, uns comptes públics que superen per primera vegada els 1.000 milions d'euros i que registren un creixement respecte a l'any anterior de més de 95 milions d'euros. El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha posat en valor "uns pressupostos que presten una atenció especial al foment de l'ocupació i la reactivació econòmica".

 

“La Comissió d'Hisenda ha aprovat inicialment el Pressupost per a 2022, un pressupost que passa dels 1.000 milions a l'Ajuntament de València després d'haver sanejat este Ajuntament que va arribar a deure, precisament, aqueixos 1.000 milions d'euros en l'època del Partit Popular”, ha explicat Sanjuán.

L'edil d'Hisenda, igualment, ha explicat que els comptes municipals per a 2022 "tornaran a ser expansives com les de 2021 i se centraran en la reactivació econòmica després de la crisi generada per la pandèmia". “El pressupost de 2022 creix més d'un 10% "i augmenta especialment per a fomentar l'ocupació i per a ajudar amb inversions a la reactivació de la ciutat". "Si els anteriors van ser uns pressupostos contra la pandèmia, estos són uns pressupostos a favor del creixement”, ha detallat Sanjuán després de participar en la comissió.

Consell social

Les principals línies dels pressupostos municipals del pròxim any aprovats inicialment en la Comissió d'Hisenda s'exposaran esta vesprada als representants socials i veïnals que participen en el Consell Social que se celebra en l'Hemicicle Municipal. Destaquen, per exemple, els 15 milions que es destinen a formació i ocupació, la dotació pressupostària per als 234 nous agents de Policia Local que s'incorporen a la plantilla o un increment de personal per a continuar avançant a desembossar el tap de llicències que s'arrossega des d'abans de 2015.

En l'apartat d'inversions, els comptes municipals consignen 137,6 milions per a desenvolupar i redactar projectes com la renaturalització del bulevard Cultural de Guillem de Castro, la reordenació d'Ausiàs March o el futur Corredor Verd que vertebrarà tots els barris del sud de la ciutat després de l'execució del Canal d'Accés que soterrarà les vies.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Borja Sanjuán