S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Ribó subratlla la responsabilitat de les administracions d'impulsar alternatives socials i d'ocupació per a la joventut, especialment en l'escenari post-pandèmia

L'alcalde ha participat hui en el Congrés Polítiques PostZ, en el marc de l'Any Europeu de la Joventut

• València està desplegant ara el Pla de joventut 2019-2023

16/11/2022

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha participat este dimecres en l'acte de clausura del Congrés de la Joventut, Polítiques PostZ, que es desenvolupa en el marc de l'Any Europeu de la Joventut, i que durant tres jornades ha reunit més de 200 professionals i experts de tota la Comunitat Valenciana en les instal·lacions del centre esportiu-cultural La Petxina. Tal com ha subratllat Ribó, es tracta “d’una oportunitat de reflexionar i participar en un fòrum de debat que ens ajuda a definir les necessitats urgents que té la joventut per a poder posar recursos i generar oportunitats”.
 

De fet, l'Ajuntament de València ha aprofitat el marc legislatiu que des de 2017 oferix la Llei valenciana de polítiques integrals de joventut per a posar en marxa propostes que oferisquen alternatives a la gent jove i fomenten la participació de les seues xarxes en les polítiques municipals, tal com ha recordat l'alcalde.

En estos moments, a València està en desplegament el Pla de joventut 2019-2023, “una eina –ha recordat Joan Ribó- que ens ha permés traçar estratègies des de les diferents àrees de l'Ajuntament: amb activitats destinades al món laboral; cursos d'idiomes que permeten millorar el currículum; alternatives d'oci saludable; i un servici d'assessorament psicològic que té com a objectiu oferir una atenció ràpida i adequada a les persones que patixen algun problema de salut mental, un aspecte sobre el qual hem posat l'accent els últims mesos davant l'augment de casos de joves que es troben en esta situació”.

Des de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), entitat organitzadora de la trobada, han explicat que l'objectiu de les jornades és “recuperar perspectives positives per a les persones joves, les quals s'han vist afectades negativament per l'impacte de la pandèmia, uns efectes que, a més d'agreujar problemes com el de salut mental o la dificultat d'emancipar-se, ha posat sobre la taula la dificultat de les administracions per a connectar amb ells”. L'acte de cloenda de les jornades ha comptat també amb la participació de la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Más, així com del president de l'IVAJ, Jesús Martí.

Els efectes de la pandèmia i el canvi climàtic

L'alcalde de València ha començat la seua intervenció amb una reflexió sobre la pandèmia: “les mesures que es van prendre per a pal·liar els seus efectes van afectar totes les persones, i la sensació que el temps es parava i es reprenia mesos després ens va provocar sensacions de pèrdua i desorientació”, ha recordat. “En qualsevol edat és difícil gestionar eixe parèntesi vital –ha afegit- però crec que totes i tots estem d'acord que el confinament i el compliment de les restriccions van ser especialment durs per als joves, per a aquells que van complir 18 anys o 15 sense que això poguera suposar cap canvi en la seua vida”.

Per això, Ribó ha fet una crida a fer “entre totes i tots un treball coordinat per a deixar d'estigmatitzar les malalties mentals i oferir espais segurs a les persones joves que les patixen”. “Posar a l'abast de tot el món servicis d'atenció és important, però acceptar socialment esta realitat cada vegada més comuna, també”, ha afirmat.

Finalment, l'alcalde s'ha referit també a la conscienciació sobre el procés de canvi climàtic del qual, ha assegurat, “la joventut ha sigut i és protagonista i referent”. Tal com ha afirmat Joan Ribó, “les persones joves entenen millor que qualsevol altre col·lectiu la importància de compartir xarxes de suport per a avançar en este tema”. “Vosaltres la gent jove –ha conclòs- teniu la clau perquè el món siga un lloc millor, i nosaltres, la responsabilitat d'oferir-vos tots els recursos”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó