S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament i Aldeas Infantiles SOS col·laboren en l'assistència a famílies en situació de vulnerabilitat

• El Centre de Dia València de Aldeas Infantiles SOS disposa de 36 places per a xiquets i xiquetes entre 3 i 12 anys

09/09/2023

  • La Regidoria de Benestar Social i l'ONG han acordat un conveni per al desenvolupament del programa “Centre de Dia per a xiquets, xiquetes i famílies”
  • El Centre de Dia València de Aldeas Infantiles SOS disposa de 36 places per a xiquets i xiquetes entre 3 i 12 anys
  • L'acord tindrà una vigència de quatre anys des de la signatura

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Benestar Social, i l'Associació Llogarets Infantils SOS han acordat signar un acord de col·laboració per al desenvolupament del programa “Centre de Dia per a xiquets, xiquetes i famílies”, que tindrà una vigència inicial de quatre anys.

Mitjançant este acord, l'Ajuntament derivarà, a través dels servicis socials municipals, a xiquets, xiquetes i famílies en situació de risc, desemparament o exclusió al Centre de Dia de Aldeas Infantiles SOS València, “quan els equips de servicis socials municipals ho estimen convenient en virtut de les necessitats valorades”, tal com s'assenyala en el text.

Aldeas Infantiles SOS és una organització internacional que s'ocupa d'integrar familiar i socialment a xiquets, xiquetes i joves, així com impulsar la seua autonomia i emancipació en igualtat de drets i obligacions amb l'objectiu que “siguen i se senten ciutadans i ciutadanes de ple dret i capacitat”. Tal com es recull en l'acord, esta entitat “treballa per a enfortir les famílies vulnerables, de manera que puguen atendre adequadament els seus fills i filles, i per a protegir menors sense l'adequada cura parental, brindant-los un entorn familiar en el qual puguen créixer amb el suport emocional i el respecte necessaris; així com acompanyar els i les joves en el seu procés de maduració i d'independència”.

36 places per a xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys

El programa social “Centre de Dia per a xiquets, xiquetes i famílies” va arrancar l'any 2014 a València, amb l'objectiu de “enfortir famílies en situació de vulnerabilitat i risc, de manera que es puga preservar la unitat familiar. Actualment, disposa de 36 places per a xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys d'edat, i oferix suport, acompanyament i les eines socioeducatives necessàries per a normalitzar “actituds, hàbits, conductes, valors i estils de vida saludables i que cohesionen de manera sana i mantinguen unides les famílies en el seu context”.

Les activitats es desenvolupen a través d'actuacions individuals i grupals amb els xiquets i xiquetes, persones adultes i unitat familiar. Inclouen intervencions a nivell escolar, socioeducatiu, de desenvolupament personal, socioeconòmic i de gestió de l'oci i temps lliure. El centre està situat al carrer d'Agullent, número 1, al barri de Benicalap, en un espai cedit per l'Ajuntament de València per a esta finalitat