S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El grup GAMA fa balanç de les dades de violència de gènere en 2021

Cano qualifica les dades de casos de violència de gènere com a “inassumibles des del punt de vista democràtic” i definix la lluita contra la violència de gènere com “un dels eixos principals del treball de la Policia Local de València”

• Grup d'ajuda al maltractament de la Policia Local de València, GAMA

25/11/2021

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano ha presentat les dades de violència de gènere de casos atesos i gestionats pel grup d'ajuda al maltractament de la Policia Local de València, GAMA, durant l'any 2021. Entre les dades oferides destaquen les 431 ordres de protecció dictades l'any 2021, 15 menys que l'any passat, i les 620 ordres de protecció que atén el grup GAMA. Cano ha qualificat estes dades com a “inassumibles des del punt de vista democràtic i ha definit la lluita contra la violència de gènere com “un dels eixos principals del treball de la Policia Local de València”.

 

La primera dada que sorprén és el fet que el nombre d'ordres de protecció dictades l'any 2020, en ple confinament, són superiors a les d'enguany. En paraules del regidor “la pandèmia ha afectat tant en l'increment de casos com en la importància d'estos. Notem un increment en l'agressivitat i en la intensitat dels casos”.

Cano ha indicat que “a la ciutat de València hi ha 1.300 dones que requerixen algun tipus de protecció per part de la Policia Local de València, Més de mil dones que necessiten algun tipus de protecció per a dur a terme la seua vida en llibertat. D'elles 620 tenen una ordre de protecció, 6 de de les quals són de risc extrem, 253 de risc alt i 232 de risc mitjà”.

En el que portem d'any han hagut 323 detencions per violència de gènere, 218 dels detinguts són nous i 105 reincidents. Cano ha indicat que “encara que actuen els cossos i forces de seguretat i la justícia, el perill continua vigent. 105 han infringit les ordres i són reincidents, d'ací la importància de mantindre la protecció a la víctima”. Així mateix Cano ha subratllat que “un agressor sap el que fa i considera a la dona de la seua propietat, és un problema arrelat en la societat, i és un treball d'educació que hem de fer a llarg termini, hem de treballar la igualtat des de la infància”.

El regidor ha recordat que al setembre es va posar en marxa una unitat d'intervenció de GAMA NIT, per a atendre les ordres de protecció de risc extrem, les agressions sexuals i les violències de gènere que es produixen durant la nit. “Som l'únic cos d'Espanya que disposem d'este servici, que ajuda molt a les famílies, especialment quan hi ha xiquets, ja que són agents especialitzats i saben manejar millor estes situacions tan dures per a les víctimes”, ha afirmat Cano.

L’edil ha reivindicat “la necessitat de conscienciar a la societat com una de les claus per a lluitar contra la violència de gènere” i ha lamentat que “existisquen negacionistes, i qui blanqueja a estos negacionistes. Hem de prendre consciència i ser durs contra aquells que practiquen este tipus de violència, perquè hi ha milers de valencians i valencianes que donen suport a opcions polítiques que neguen esta realitat”.

Cano ha anunciat que “amb l'increment de plantilla que es produirà, es reforçarà GAMA, i dotarem a este grup de tots els recursos que siguen necessaris per a realitzar les seues funcions de la millor manera possible”. Una de les novetats que millorarà el treball del grup GAMA és la creació d'un nou edifici que albergarà la Unitat GAMA de la Policia Local de València. Un edifici de 600 m² , situat al carrer Santa Cruz de Tenerife, al costat de la Central de l'Avinguda del Cid, que millorarà l'atenció a les víctimes. La inversió ve recollida en els pressupost de l'any 2022.

Recursos multimèdia

Aarón Cano
Aarón Cano