S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’alcalde garantix el suport de l'Ajuntament al procés de democratització del València CF

Joan Ribó s'ha reunit este divendres amb l'associació Llibertat VLC, i ha reiterat la necessitat de donar un paper protagonista a les aficions dels clubs esportius

• El consistori continuarà sent molt exigent respecte a les condicions del compliment de l’ATE

10/06/2022

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha reunit este divendres amb el president de l'Associació Llibertat VLC, José Pérez, amb qui ha analitzat l'actual situació del València CF. Ribó ha subratllat el suport de l'Ajuntament a la democratització dels clubs esportius i a donar el màxim protagonisme a les aficions. De fet, el consistori pretén proposar al Govern central canvis en la Llei de l'Esport que garantisquen que les aficions comptaran amb representació en els consells d'administració dels clubs i en la presa de decisions sobre estos.

 

L'alcalde ha qualificat la situació del club de “molt complicada”, i ha manifestat la voluntat de l'Ajuntament de “treballar per a fomentar la presència d'aficionats i socis del club”. En este sentit, l'alcalde ha reiterat que el Consistori “continuarà sent molt exigent respecte a les condicions del compliment de l’ATE (Actuació Territorial Estratègica), i continuarem mantenint un nivell de relacions de treball amb l'objectiu que la propietat del València CF s'acoste més a la nostra ciutat”. “Estem cansats que la propietat estiga tan lluny de la ciutat –ha afirmat Ribó- perquè partim del convenciment que els vertaders propietaris són els aficionats, i continuarem treballant en esta direcció”.

Tal com ha explicat l’alcalde, les esmenes que podria plantejar a la Llei de l'Esport perseguixen democratitzar les Societats Anònimes Esportives i donar paper protagonista a les aficions, “amb els qui els màxims accionistes han de ser lleials i transparents”, ha defensat Ribó, “perquè el València CF no només és una empresa, sinó que és una institució centenària arrelada a la ciutat”. Entre les propostes que ha plantejat l'alcalde a la normativa estatal està el paper de les aficions en la fiscalització i la presa de decisions dels clubs, el 50+1 i la “acció d'or” en decisions com els canvis d'estadi, d'escut o de colors.

Per la seua banda, el president de l'associació Llibertat VLC, José Pérez, ha assenyalat la urgència de “buscar solucions per a eixir de la situació crítica que viu el club”, i ha assegurat que “esta situació crítica és culpa del màxim accionista, la gestió del qual –ha assegurat- està vorejant l'administració deslleial”. Pérez ha agraït “la receptivitat” de l'alcalde, i ha subratllat la seua voluntat de “continuar treballant per a trobar solucions de futur per al club i per a la seua democratització”.

El president de Llibertat VLC ha conclòs amb una crida a “la col·laboració de les institucions en este procés, i també del màxim creditor, CaixaBank, per a aconseguir fórmules de reversió accionarial i democratització del club”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó