S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Servici d’Assistència i Socorrisme a les platges estarà actiu fins al 15 de setembre en temporada ordinària

En la zona Nord del litoral el servici continua, amb caràcter extraordinari, durant els caps de setmana fins al 12 d’octubre

• En l'operatiu participen 160 persones repartides entre les 16 postes sanitàries habilitades

26/08/2022

El servici d'assistència i socorrisme que presta Creu Roja a les platges de València estarà actiu fins al 15 de setembre a les platges del Nord i del Sud del terme municipal, i en un període més restringit (fins al 31 d'agost) a la Devesa "per a protegir este espai natural". En este operatiu participen 160 persones repartides entre les 16 postes sanitàries habilitades en els 19 quilòmetres del litoral urbà que s'estén des de la Malva-rosa fins al Perellonet.

 

La posta sanitària del Cabanyal, com l’altra platja del Nord, la de la Malva-rosa, roman oberta des de les 10 del matí fins a les 20 hores de la nit, amb un reforç de vigilància de 9 a 10 hores; mentre a la majoria de les platges del Sud (Pinedo, Arbre del Gos, El Saler, Garrofera i Perellonet) este servici està operatiu de 10,30 fins a les 19 hores. En el cas de la Devesa, que compta amb un servici més limitat per garantir el respecte de la fauna i flora d’este entorn protegit, l’operatiu esta en marxa d'11 a 18 hores.

El conveni signat entre l’Ajuntament i Creu Roja l’any passat suposa una inversió de 3.020.782 euros per a la passada temporada i la d’enguany. En total contempla, a més de les 16 postes sanitàries a les platges, 22 torres de vigilància, 7 ambulàncies, 5 motos aquàtiques, 2 embarcacions tipus C, 3 punts accessibles per a facilitar el bany a les persones amb mobilitat reduïda, i 2 platges adaptades amb certificat d’accessibilitat universal.

Pel que fa als recursos humans, el conveni estableix que este estiu a les platges de València treballaran 68 socorristes aquàtics, 24 socorristes a les Postes, 18 tècnics d’emergència sanitària, 8 metges, 7 infermers, 8 caps de platja, 17 auxiliars de bany, 2 persones de manteniment, 3 coordinadors, 1 administratiu i 2 operadors de comunicacions.

La ciutadania compta amb molt més servicis que estan detallats a la renovada cartellera de les platges que recull des d’un plànol general del litoral valencià fins al codi de conducta que han de seguir les persones usuàries d’este espai. A esta nova cartellera, que disposa de codi QR per fer accessible esta informació, també es mostren les línies de transport públic que acosten les platges a la població.

Entre els servicis es troben el canal de natació, a la platja de la Malva-rosa, des del seu començament fins a la Patacona. València també compta amb “platges sense fum” en l’arbre de Gos, La Devesa, El Saler i Garrofera, i la platja can de Pinedo.