Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Continuen les actuacions del projecte Entorns escolars segurs

Esta setmana comencen les actuacions en el CEIP Alejandra Soler amb un pressupost de 32.650 euros

• L'objectiu és reduir la contaminació tant de l'aire com acústicaen estos espais

21/11/2021

Esta setmana comencen les obres a l'entorn del CEIP Alejandra Soler al barri de Russafa, dins del projecte ‘Entorns escolars segurs’ que es duu a terme des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana dirigida per la vicealcaldessa, Sandra Gómez. A més, també es duu a terme la millora i pavimentació de l'entorn de la plaça Rafael Gómez-Ferrer Sapiña en la qual també hi ha un jardí d'infància.

 

Sandra Gómez ha explicat que la intenció és “reduir la contaminació tant de l'aire com acústica” i “garantir la seguretat i el dret a respirar aire net en estos espais”. Així, ha destacat que estes intervencions s'han preparat “després de posar-se en contacte amb els col·legis interessats i dur a terme un estudi minuciós des d’Urbanisme per a analitzar la manera de fer-lo, ja que cada col·legi té davant diferents possibilitats”.

En el cas del CEIP Alejandra Soler, ha indicat que es duen a terme actuacions d'ampliació de la vorera existent enfront de la façana del centre, al carrer Puerto Rico, en la vorera sud, en el tram entre els carrers Sueca i Cadis. Per a això s'elimina la franja d'aparcament existent, ampliant així la vorera en l'amplària d'este, 1,80 metres.

Les actuacions inclouen també la reubicació del mobiliari urbà: bancs, papereres de fosa, aparcaments de bicicletes i jardineres a la zona ampliada, encara que no es desplaçaran escocells ni fanals dempeus. S'inclou també, entre les actuacions previstes, la ubicació de tres bancs de nova adquisició, de model similar al dels bancs existents. El àmbit de les actuacions és de 100 m² i compta amb un pressupost de 32.644€ (IVA inclòs).

Quant a les actuacions previstes a l'entorn de la plaça Rafael Gómez-Ferrer Sapiña, es prolonga de la vorera perimetral existent actualment en part de la plaça, per a donar accés sobre plataforma pavimentada a la porta posterior del jardí d'infància, la qual s'empra com a accés alternatiu a la porta principal i per la qual en l'actualitat accedeixen xiquetes i xiquets. En l'actualitat, l'accés a esta porta té acabat superficial amb terra morterenca.

Les actuacions inclouen també dotar d'accés pavimentat a una de les entrades a la zona enjardinada i de jocs existent en la plaça, atés que l'accés actual és, igual que a la porta d'accés al jardí d'infància, a través de zona de terra morterenca. S'actua en 30 m² de superfície i compta amb un pressupost de 3.350€ (IVA inclòs).

Els centres en els quals ja s'han finalitzats les obres de millora són el CEIP Ballester Fandos (al barri de la Malva-rosa), CEIP Sebastián Burgos (Camí Real), CEIP Rodriguez Fornos (Safranar), CEIP La Fonteta, CEIP Sanchis Guarner (Torrefiel), CEIP Antonio Machado (Torrefiel), CEIP Teodoro Llorente (La Petxina) i el CEIP Doctor Barcia Goyanes (Nou Moles).

La vicalcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana ha subratllat que el programa d'entorns escolars segurs “se centra en la millora de les zones que envolten els centres educatius, ampliant la seguretat d'estos entorns de convivència dels xiquets i les xiquetes”. “En esta primera fase del projecte, del qual es beneficiaran 15 col·legis abans de finalitzar l'any, s'ha invertit prop d'un milió d'euros. A més s'està duent a terme la redacció d'un pla, amb la participació dels centres educatius, per a establir les actuacions a realitzar fins a completar el total d'entorns escolars de la ciutat”, ha indicat Sandra Gómez.