S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Les escoletes municipals organitzen jornades de portes obertes del 27 al 30 de març

La regidora Maite Ibáñez ha animat les famílies a acostar-se a conéixer el projecte que duen a terme estos centres especialitzats en l'educació entre els 0 i els 3 anys

• Escola municipal infantil de Pinedo

15/03/2023

Les escoletes municipals celebraran els pròxims dies 27 al 30 de març unes jornades de portes obertes dirigides a les famílies de la ciutat perquè puguen conéixer el funcionament i característiques d'estos centres educatius. La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha anunciat hui esta iniciativa i ha animat els pares i mares a acostar-se a conéixer estos espais escolars que s'ocupen de l'educació dels xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys. Les jornades se celebraran a les escoletes de Pinedo, Solc, Gent Menuda, Quatre Carrers i Diputada Clara Campoamor.
 

Per a poder participar en les visites, les persones interessades hauran de concertar una cita prèvia a través de la pàgina web de la regidoria d'Educació https://educacio-valencia.es/es/escuela-infantil-municipal-solc/. El procés d'admissió s'iniciarà en la segona quinzena d'abril.

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha posat en valor la funció de les escoletes infantils, “en les quals les educadores infantils desenvolupen una metodologia basada a crear un ambient estimulant i enriquidor, i fomenten el desenvolupament de l'autonomia i el descobriment de tot el que desperta l'interés de cada xiquet i cada xiqueta, amb activitats com el joc, la naturalesa i l'experimentació amb infinitat de materials”. Estes escoletes, ha afegit la delegada, “acompanyen als xiquetes i xiquets en el descobriment del món, dels altres i de si mateixos, col·laborant, compartint i fent equip amb les seues famílies”. I tot això, ha conclòs, amb un equip de professionals compromés amb una escola infantil de qualitat i amb la participació de l'AMPA i del Consell Escolar del centre.

Ibáñez ha afegit, a més, que les escoletes municipals “adopten un projecte educatiu, compten amb personal molt qualificat, bones instal·lacions i activitats, com a tallers sensorials, d'estimulació i desenvolupament, contacontes emocionals, art i creativitat, jocs, teatre de marionetes, concerts, contacte amb la naturalesa a través de les cures de plantes i animals dels centres com a tortugues, ocells, o cucs de seda, hort escolar”. A més, també s'oferix el servici d'escola de pares i mares, que convoca reunions trimestrals, xarrades i tallers relacionats amb l'educació, així com activitats amb participació familiar dirigides a fomentar la convivència.

Ibáñez ha animat les famílies a conéixer les escoletes municipals a través d'estes jornades de portes obertes i sol·licitar plaça. De fet, la regidora ha subratllat “el sentit que l'educació dels xiquets de 0 a 3 anys, atés que els primers anys de la vida infantil constituixen un moment bàsic per a potenciar el desenvolupament global dels xiquets i les xiquetes i enriquir les seues experiències primerenques”, ha assegurat.

Les dates de les jornades de portes obertes són: Escola Infantil Municipal de Pinedo el 30 de març; Escola Infantil Municipal Solc el 28 i el 30 de març; Escola Infantil Gent Menuda el 28 i el 29 de març; Escola Infantil Municipal Quatre Carreres el 28 i el 30 de març; i Escola Infantil Municipal Diputada Clara Campoamor del 27 al 31 de març.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez