Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València instal·larà 12 estatuetes gegants dels Premis Goya per tota la ciutat

Sandra Gómez destaca que les reproduccions obriran la gala als barris amb un homenatge que uneix a dos valencians il·lustres, Berlanga i Benlliure

• Els artistes fallers preparen les estatuetes dels Premis Goya.

12/01/2022

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Turisme i Internalització, instal·larà 12 rèpliques gegants de l'estatueta dels Premis Goya per tots els barris per a visibilitzar que la ciutat serà la seu de la Gala dels Goya el pròxim 12 de febrer en el Palau de les Arts. “Volem obrir la gala dels Premis Goya a qualsevol ciutadà, que els veïns de València coneguen que la seua ciutat serà la seu de la festa del cinema espanyol, una gala que reivindica la nostra cultura a les arts cinematogràfiques. Per això, posarem reproduccions gegants de l'estatueta dels premis en 12 punts de la ciutat perquè la gent puga fotografiar-se amb elles i gaudir i compartir aquesta gran festa”, ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, després de visitar al costat del regidor de Turisme, Emiliano García, els tallers del Gremi d'Artistes Fallers on s'estan elaborant les escultures.

 

Les reproduccions de l'estatueta, que és una reproducció d'un altre valencià fonamental en la cultura i la història de la ciutat, Mariano Benlliure, s'instal·laran el pròxim 4 de febrer en la Ciutat de les Arts, a Ciutat Vella, Olivereta-Nou Moles, Patraix, Extramurs-Arrancapins, Monteolivet, Aiora, Cabanyal-Canyamelar, Hort de Senabre-Creu Coberta, Orriols, Benicalap i Benimàmet. Està previst que el dia 12, coincidint amb la celebració de la Gala, en les places on s'instal·len ara les rèpliques de les estatuetes, actuen bandes de música interpretant bandes sonores de Berlanga.

“Encarem este 2022 amb molta il·lusió perquè acollirem una de les principals gal·les culturals d'Espanya, que és l'homenatge i la festa del nostre cinema espanyol, i la ciutat de València té la sort de ser la seu on es va celebrar esta festa. Volem compartir eixa festa i reivindicació de la nostra cultura i el nostre cinema amb tota la ciutadania i, per això, hem realitzat esta reproducció de l'estatueta dels premis Goya que és un model original d'un altre valencià il·lustre com Mariano Benlliure. Estes escultures de Benlliure seran presents als nostres carrers just quan, a més, estem reivindicant la figura d'un altre valencià internacional com Berlanga. Estem molt contents perquè estem lligant a dos prohoms de la ciutat de València, dos grans referents nacionals i internacionals com Berlanga i Benlliure, als quals reivindiquem amb esta representació”, ha destacat la vicealcaldessa.

Sandra Gómez ha posat en valor que, amb esta acció, la gala dels Goya arribarà a tots els barris i, al mateix temps, enalteix el treball dels artistes fallers, els qui han estat vinculats al món del cinema històricament amb la construcció de decorats per a pel·lícules, així com el valor cultural de les falles com a Patrimoni de la Humanitat. La vicealcaldessa ha agraït la disposició del Gremi d'Artistes Fallers a col·laborar en la celebració dels Goya amb l'execució de les estatuetes en els seus tallers i ha anunciat que des de la Film Office s'organitzarà una visita de directors d'art a la Ciutat de l'Artista Faller perquè puguen comprovar les possibilitats artístiques que alberguen els seus tallers.

Any Berlanga

Sandra Gómez, igualment, ha reivindicat les activitats que està organitzant la ciutat de València durant 2021 i amb més intensitat en 2022 amb motiu del centenari del naixement de Luis García Berlanga. “Volem reivindicar aquesta cerimònia dels Goya, la festa del cinema espanyol, durant tot aquest any 2022, aprofitant la celebració del centenari de Berlanga. Ja hem dut a terme diferents activitats com a concerts, representacions teatrals, exposicions, homenatges i ara ens queda el més gruixut el mes de febrer on reivindicarem el centenari de Berlanga entorn d'una de les grans herències que ens va deixar com és l'Acadèmia del cinema espanyol i la gala dels Goya”, ha finalitzat.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez