S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L´Hostal de Morella acull l'exposició d'il·lustracions manga “El diari de Laia”

• La mostra recull les il·lustracions del Diari de Laia

28/06/2022

El Centre Cultural Juvenil Hostal de Morella acull a partir del dimecres 29 de juny esta exposició d'estètica manga. Podrà visitar-se fins al 29 de juliol els dimecres, dijous i divendres de 18 a 21 h. La inauguració tindrà lloc este dimecres a les 19.30 hores.

 

El diari de Laia és un acostament líric i generacional al diari d'una adolescent valenciana que ha de tractar amb les incerteses de la transició a la vida adulta i conviure amb unes emocions que no aconseguix comprendre: l'amor, els amics, la família i un futur desconegut.

Però també és un homenatge a la ciutat de València, un recorregut per un conjunt de racons emblemàtics que apareixen dibuixats en un sorprenent i espectacular estil manga. Llocs com l'Albufera, l'Horta, les Torres de Serrans, l'Estació del Nord o el barri del Carmen.

Este àlbum il·lustrat va ser guardonat amb el premi Diafebus de Novel·la Juvenil 2021 i editat per Drassana l'any passat. Les il·lustracions que es poden veure en l'exposició són part d'este llibre que busca transformar la nostra ciutat en manga, en una estètica molt atraient. Els seus autors, el guionista Sergio Hernández (València, 1994) i el dibuixant Toni Caballero (València, 1991) estan especialitzats en còmic i en gènere manga.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que “la lectura del gènere manga està en auge entre les persones joves. De fet, el consum de la família formada per manga-anime està experimentat un creixement sense precedents durant els últims anys. Per això, donat l'interés que desperta, estem promovent la realització de tallers de dibuix manga en els Centres Municipals de Joventut o facilitant el centre cultural juvenil Hostal de Morella per a exposicions de còmic manga”. A més, ha assenyalat la regidora, “este espai està obert a les propostes culturals de la gent jove, des de presentacions de llibres fins a exposicions temporals de fotografia, pintura, escultura, il·lustracions, disseny o joieria, perquè puguen exposar, presentar, donar-se a conéixer i difondre les seues obres i creacions”.

El Centre Cultural Hostal de Morella es troba al carrer de Morella, 4, en el barri del Carmen.