S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Regidoria de Joventut obri el termini d'inscripció per als cursos gratuïts d'anglés, francés, alemany i valencià

Les classes començaran el 16 de gener i el programa es desenvoluparà fins al 22 de juny

• "Idiomes joves" oferix més de 500 places gratuïtes

02/01/2023

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Joventut, ha posat en marxa una nova edició del programa “Idiomes Joves”, una iniciativa que té l’objectiu de facilitar que les persones joves de València puguen aprendre idiomes de manera gratuïta mitjançant cursos formatius i de conversa en anglés, valencià, francés i alemany. Les classes començaran el 16 de gener i el programa es desenvoluparà fins al 22 de juny.
 

Així ho ha explicat la regidora de Joventut, Maite Ibáñez, qui ha assenyalat que a través d'este programa les persones joves participants “tenen un espai per a aprendre i perfeccionar el seu coneixement en els diferents idiomes mitjançant els cursos de formació i conversa”. “Saber llengües és una de les competències més demandada en el món laboral i, per això, oferim estos cursos d'idiomes gratuïts, que afavorixen la igualtat d'oportunitats”, ha subratllat. La iniciativa pretén fer costat a les persones joves que vulguen practicar estos idiomes, expressar-se d'una manera més adequada, ampliar el seu vocabulari o millorar la comprensió oral i escrita, així com millorar les opcions d'ocupabilitat, mobilitat o superació dels exàmens oficials, ha afegit la delegada.

Els cursos es realitzaran els pròxims mesos en horari de vesprada fonamentalment, perquè les persones interessades els puguen compaginar amb els estudis o el treball. S'oferixen cursos d'anglés (nivells B1 i B2) i classes de conversa també en anglés (en els nivells A2, B1, B2 i C1). Els cursos de valencià seran per al nivell C1, i els grups de conversa en valencià sumaran també els nivells B2, C1 i C2. Quant als cursos d'alemany oferits són de nivell A1 i A2; i A2 en classes de conversa. I, finalment, els cursos de francés són A2 i B1, tant teòrics com orals.

Tant els cursos formatius com els grups de conversa s'impartiran a les aules de l'edifici de la Regidoria de Joventut (Espai Jove VLC), i en alguns centres municipals de Joventut, com el de Russafa o Natzaret. A més, es realitzaran també en diferents pobles de València, com Benimàmet (per a donar servici a la gent jove dels Pobles de l´Oest), Borbotó, (per als Pobles del Nord), i Castellar-l´Oliveral (per a la joventut dels Pobles del Sud), amb l'objectiu, ha subratllat Maite Ibáñez, d'afavorir que les persones joves que viuen més allunyades del nucli urbà tinguen més facilitats per a accedir als programes de la Regidoria de Joventut. Ibáñez ha recordat que “des de l'any passat estem portant els cursos als pobles de València, ja que apostem per descentralitzar les activitats i servicis que oferim”.

La regidora ha subratllat que els cursos d'idiomes “són una de les activitats més demandades, com reflectix el creixent nombre de sol·licituds. Per això –ha afegit- en les últimes edicions hem ampliat el nombre de places, de torns i d'idiomes: des de l'última edició hem incorporat el francés i l'alemany”. En esta edició s'oferixen més de 500 places.

Obert el termini d'inscripció

El termini d'inscripció ja està obert. Totes les persones que desitgen participar podran sol·licitar-ho a través de la pàgina web de la Regidoria de Joventut, www.joventut-valencia.es. Les places s'assignaran per ordre d'inscripció, i s'establiran llistes d'espera una vegada completats els cursos. La proposta es dirigix a joves de 12 a 30 anys, i per a poder participar és requisit residir, treballar o estudiar a la ciutat de València.

En la primera sessió de cada formació el professorat realitzarà una prova de nivell. Una vegada finalitzat el període d'inscripció, si n’existixen places disponibles en un grup, les inscripcions estaran obertes fins a completar les places oferides.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez