S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’alcalde reivindica la mirada del veïnat per prendre decisions de barris i pobles de la ciutat

En la inauguració de la trentena Setmana Ciutadana, que se celebra, per primera vegada, amb la participació de les Juntes Municipals de Districte

• Cartell i programació de la 30 Setmana Ciutadana

19/09/2022

L’alcalde, Joan Ribó, ha afirmat hui que “les entitats que representen a les veïnes i veïns de València són els ulls de la ciutat, la mirada amb què els governs han de comptar per entendre les necessitats i les circumstàncies de cada barri o poble”. Amb estes paraules, l’alcalde ha fet seu el lema de la trentena Setmana Ciutadana que, després de la pandèmia, ressorgix a València amb el crit “Moviment veïnal, ulls de la ciutat” i amb la participació de les Juntes Municipals de Districte. L’alcalde ha defés les associacions veïnals “i la necessitat que la gent conega de prop el seu treball”. Així mateix ha ressaltat que “per fer la ciutat que totes i tots volem, és fonamental que la participació està present a totes les decisions i forme part dels grans pactes”. A este respecte, ha al·ludit “als reptes de futur que València té endavant com ara la Capital Europea de la Innovació, la Capital Verda Europea 2024, i la possibilitat de ser una de les 100 ciutats triades per la Unió Europea per ser climàticament neutra el 2030”.

 

Acompanyat de la regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valía, i d'altres membres de l'equip de govern, l’alcalde, Joan Ribó, ha participat, esta vesprada en l’Hemicicle Municipal, en la inauguració de Setmana Ciutadana que es desenvoluparà a València fins dilluns, 26 de setembre, amb un “ampli” programa d'activitats. Esta cita, organitzada per l’Ajuntament i la Federació d'Associacions Veïnals de València, inclou taules redones i actes lúdics per donar visibilitat a les reivindicacions de veïns i veïnes. I, per primera vegada, incorpora accions de les Juntes Municipals de Districte.

“Tornar a reunir-nos per promoure activitats i trobades al voltant de la participació ciutadana pren, després dels confinaments, una dimensió especial”, ha manifestat Joan Ribó en destacar “el gran paper que la col·laboració ciutadana i la participació d'entitats i associacions juga en el nostre dia a dia”.

L’alcalde ha agraït el treball de les entitats que representen al veïnat dels diversos barris i pobles de València, i ha subratllat el fet que “en esta edició, per primera vegada, les Juntes Municipals de Districtes col·laboraran en l'organització d'activitats, una novetat important que deixa clar la rellevància que esta celebració està adquirint en la nostra ciutat”.

“Durant els pròxims dies el veïnat de València podrà gaudir de concerts, com l'organitzat per la Junta de Districte de Benimàmet-Beniferri, de Festes com la d'Estellés organitzada per la d'Exposició, o participar d'activitats com el concurs de fotografia, impulsat per la Junta de Districte d'Abastos”, ha recordat Joan Ribó, qui també s’ha fet ressò de les taules redones on diverses persones aportaran dades i opinió sobre temes d'actualitat relacionats amb la participació i l'associacionisme i la resta d'activitats, “que contribuiran a donar visibilitat a l'important treball que les entitats veïnals fan a la nostra ciutat”.

La Setmana Ciutadana s’ha encetat a l'Hemicicle de l'Ajuntament, amb un acte en el qual han participat totes les persones que habitualment treballen amb el moviment veïnal. El dimarts 20, de 6 a 9 de la vesprada, en la plaça de l'Ajuntament, les associacions veïnals i altres entitats col·laboradores, oferiran informació a la ciutadania sobre les seues activitats.

El programa inclou a més tres taules redones: el dimecres 21, “Parlem de corrupció”; el divendres 23, “Periodisme i postveritat: la influència dels mitjans de comunicació en la ciutadania” i finalment, el dilluns 26, “Ciutadania i el seu dret a la participació”.

Pel que fa a les activitats que s'organitzen des de les Juntes Municipals de Districte, el concert en Beniferri se celebrarà el dia 25, a càrrec de la Societat Instructiva de l'Obrer Agrícola i Musical de Benimàmet; i el festival de poesia d’Exposició el dia 24 de setembre amb el lema “Festa Estelllés”. D’altra banda, a més, del concurs de fotografia d'Abastos, en la Junta Municipal de Russafa el grup de treball de benestar social ha organitzat activitats que es prolongaran fins a desembre, i la Junta Municipal de Trànsits, en col·laboració amb l'Associació de Veïns de Campanar, també ha previst una setmana cultural.