Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament paga sis milions d’euros del deute de la Marina de València per liquidar el dèficit de la Copa Amèrica

El període mitjà de pagament a proveïdors del consistori és de 23’99 dies

• Panoràmica de La Marina de València

19/11/2021

La Junta de Govern municipal ha aprovat hui l’abonament de sis milions d’euros del deute de la Marina de València, corresponents a l’últim pagament pendent de la Copa d’Amèrica. Amb este pagament i els altres sis milions que encara resten i que s’abonaran l’any que ve, el consistori haurà cancel·lat el conjunt de la hipoteca econòmica que encara mantenia sobre la Marina. El regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha explicat que “este ajuntament està sent molt responsable a l’hora de pagar els esdeveniments que deixaren a pagar anteriors administracions i així alliberem el futur d’un dels enclavaments que més s’està desenvolupant i que més es desenvoluparà en els pròxims anys”.

 

Sanjuán, que ha comparegut en acabar la Junta de Govern acompanyat del vicealcalde i portaveu municipal Sergi Campillo, ha explicat “este deute es va provocar per la Copa d’Amèrica”. Per al regidor, “este ajuntament no només està sent molt responsable a l’hora d’abordar futurs esdeveniments sinó que també està sent molt responsable a l’hora de pagar els esdeveniments que deixaren a pagar anteriors administracions, en concret aprovem el pagament de sis milions d’euros per a este any 2021 i d’altres sis milions d’euros per a l’any 2022”.

L’edil ha explicat que es tracta només del deute municipal ja que “açò es sumarà als 24 milions d’euros que assumirà la Generalitat i els altres 24 que assumirà el govern central que ja va condonar la part principal del deute, que estava en 330 milions”. Sanjuán ha afegit que “amb este pagament, que es completarà l’any que ve amb altres sis milions més, s’acabarà de pagar tot el deute de la Marina i, per tant, alliberarem este espai d’una hipoteca econòmica que el mantenia encara en una situació financera complicada i, d’alguna manera, alliberem el futur d’un dels enclavaments que, evidentment, més està creixent i més creixerà en els pròxims anys”.

L’Ajuntament ha aprovat hui també el pagament de 4’4 milions d’euros de les ajudes Parèntesi, complementàries del Pla Resistir, que busca donar suport a les xicotetes empreses i els comerços afectats per la crisi econòmica provocada per la covid. Els 4’4 milions d’euros es repartiran entre 2.415 xicotetes i mitjanes empreses i autònoms de la ciutat, que rebran un complement econòmic de 1.800 euros.

El govern municipal també ha donat el vistiplau al pagament a Rainforest, empresa explotadora del Bioparc, d’una quantitat de 3.369.928 euros en els pròxims huit anys per restablir l’equilibri econòmic del parc, que va romandre tancat i sense activitat com a conseqüència de la pandèmia de covid-19 i de la declaració de l’estat d’alarma. Sanjuán ha explicat que “d’esta quantitat, 895.000 euros s’abonaran de manera immediata tenint en compte les singulars característiques d’esta concessió i per tal de garantir la viabilitat econòmica del contracte mentre que la resta s’abonarà en huit anualitats a partir de l’any que ve a raó de 309.366’07 euros”.

Pagament a proveïdors

L’equip de govern ha aprovat hui en junta les noves dades del càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors corresponents al mes d’octubre. Així, durant el mes d’octubre, l’Ajuntament ha tardat una mitjana de 23’99 dies a pagar els seus proveïdors mentre que el pagament mitjà de tot el 2021 es manté en 23 dies. El regidor Sanjuán ha explicat “l’esforç que està fent este govern per pagar en el menor termini possible totes les factures que presenten les xicotetes i mitjanes empreses i els autònoms que treballen per a l’administració i la prova és que, afortunadament, estem molt lluny dels 90 dies que tardava el govern del PP a pagar als proveïdors en 2013”. Sanjuán ha afegit que “en 2014, València era la ciutat que més temps tardava a pagar a proveïdors d’entre les deu grans capitals espanyoles mentre que ara som la tercera ciutat que paga en un termini menor”.

Uniformes policials i parc de bombers

La Junta municipal ha aprovat també adjudicar el contracte de subministrament d’uniformes amb destinació al personal de la Policia Local per un termini de quatre anys i en nou lots. La despesa, de caràcter plurianual, ascendeix a 1.849.727 euros. Els uniformes policials, que inclouen polos, pantalons d’estiu i d’hivern, impermeables, cascos o gorres, entre d’altres elements, permetran renovar la uniformitat de la policia local de València i dotar de vestuari els nous 234 agents que s’incorporaran pròximament a la plantilla municipal.

Per últim, la Junta de Govern també ha acordat l’adjudicació del contracte d’execució de les obres de reforma exterior del parc de bombers Oest de València, ubicat al carrer Músic Ayllón, al barri de Tres Forques. Les obres, que duraran tres mesos, tenen un cost de 297.296’01 euros, IVA inclòs, i dotaran a l’edifici de rampa d’accés i millor accessibilitat, acabats exteriors uniformes, substitució de portes abatibles i nou mobiliari, a més de permetre la reparació d’elements deteriorats i una nova escomesa de la xarxa telefònica, entre d’altres.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Borja Sanjuán