Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament inicia els tràmits per a acabar amb un històric tap urbanístic del barri de Nou Moles

Sanjuán: “Acabarem amb l’illa perduda de Russafa, que tindrà noves dotacions com a parcs infantils, aparcaments subterranis o edificis d'ús públic

• Col·legi públic Doctor Barcia Goyanes

13/05/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat iniciar l'avaluació ambiental per a la modificació puntual del PGOU en l'àmbit dels carrers Germans Rivas i Pintor Stolz, en el barri de Nou Moles. El regidor delegat d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha donat compte hui d'este i altres acords de l'executiu municipal durant la roda de premsa que ha celebrat al costat del vicealcalde, Sergi Campillo.

 

L'actuació que es durà a terme en el barri de Nou Moles, permetrà delimitar una Unitat d'Execució, i modificar pe PGOU per a obrir el carreró del carrer Olímpia Arozena Torres, fins al carrer Germans Rivas. Es pretén així resoldre el buit urbà que actualment ocupa esta zona, i solucionar els problemes de trànsit per als vianants i de funcionalitat viària existent en un àmbit d'actuació de 6.700 m². Esta actuació “permetrà acabar amb un tap urbanístic que es troba molt prop del col·legi públic Doctor Barcia Goyanes, que impedix tindre un entorn per als vianants segur, com els que estem desenvolupant des de diferents àrees”, ha afirmat Sanjuán, qui ha explicat que este tipus d'actuacions “permeten que els xiquets adquirisquen hàbits de mobilitat saludables, sobretot en els desplaçaments escolars i de proximitat en els barris, i milloren per tant la vida de les veïnes i els veïns del barri, una de les prioritats d'este equip de govern”.

Una altre dels acords que ha pres hui la Junta de Govern, ha sigut sotmetre a informació pública la iniciativa per a desenvolupar el Pla de Reforma Interior per a la poma delimitada pels carrers Mestre Aguilar, Poeta al Russafí, Francisco Sempere i la plaça Baró de Corts, en el barri de Russafa. El regidor ha explicat que “és el que s'ha conegut a Russafa com l'illa d’edificis perduda, una zona degradada dins d'un dels barris més dinàmics de la ciutat, que gràcies a esta actuació podrà tindre noves dotacions per al barri, com a parcs infantils, edificis d'ús públic o aparcaments subterranis, a més de protegir els edificis amb especial valor patrimonial”

En l'àmbit de l'educació, s'ha acordat contractar la prestació de servicis de menjador escolar i monitors de les escoles infantils de Pinedo, Quatre Carreres, Solc i Diputada Clara Campoamor. El valor estimat del contracte, ascendix a 1.678.889,20 euros i tindrà un termini de duració de 3 cursos escolars, prorrogable fins a màxim de dos més.

Quant a l’escoleta Clara Campoamor, Sanjuán ha destacat que “és una bona notícia que es vagen complint els terminis de l’escoleta que va deixar empantanada el Partit Popular, i l'objectiu és que en el pròxim curs ja hagen xiquets i xiquetes que puguen gaudir d'esta escoleta pública”.

Finalment el regidor d'Hisenda ha donat a conéixer el període mitjà de pagament global de l'Ajuntament durant el mes d'abril de 2022, que ascendix a 37,04 dies. L'edil ha precisat que “es tracta d'un termini una poc major que el de l'any passat en estes dates, a causa de les modificacions que s'estan realitzant en els sistemes de comptabilitat”, i ha afirmat que l'objectiu és “acabar l'any en uns nivells similars als de l'any passat, que ens va permetre ser l'ajuntament de gran grandària que més ràpid paga als proveïdors”.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán