S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament atorga més dos milions d’euros en ajudes per a 269 comissions falleres

La Junta de Govern aprova elevar fins als 3 milions d’euros les subvencions per a la construcció de falles

• Falleta infantil de la plaça de la Reina

16/03/2023

La Junta de Govern Local ha aprovat hui, en sessió extraordinària, elevar les subvencions a les comissions falleres per al finançament de la construcció de les falles de València en 849.269’76 euros addicionals, que se sumen als 2.123.174’40 euros inicials. Així, l’Ajuntament concedirà enguany un total de 2.972.444’16 euros a les comissions falleres de la ciutat per a la plantà de les falles grans i infantils. En la reunió de hui, la Junta de Govern ha aprovat el primer grup de subvencions a les comissions falleres que ho han sol·licitat. Les primeres ajudes arriben ja a 269 comissions de la ciutat i sumen un total de 2.083.435’87 euros.
 

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha recordat que “el govern municipal actual ha sigut el que més ajudes ha destinat als diferents sectors del món faller”. “De fet –ha ressaltat- enguany la partida pressupostària assignada per a tal efecte ha sigut la més alta de la història de les Falles, i des de la pandèmia social i econòmica de la covid fins ara les d’ajudes per a les comissions falleres han arribat al 14 milions d’euros”.

Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha afirmat que “hui hem aprovat el pagament de les subvencions a les falles 2023, les Falles d’enguany, amb una ajuda extraordinària”. Segons el regidor, “este govern ha sigut el que més ajudes ha dedicat al món faller en estos complicats anys. Des de 2020 hem volgut donar suport especialment els artistes fallers i les comissions. A estes ajudes se sumaran les de la pirotècnia, la música o la il·luminació. Som un govern que complix amb els seus compromisos”.

Subvencions concedides

La Junta de Govern Local ha aprovat en la reunió de hui les ajudes per a les primeres 269 comissions falleres mentre que la resta s’aprovarà en els pròxims dies. Les ajudes concedides hui sumen ja 2.083.435’87 euros.

Entre les falles que han sol·licitat i rebut la subvenció es troba, entre d’altres, la comissió fallera Exposició-Misser Mascó-Arévalo Baca, que rep 63.236’36 euros. La falla de la plaça del Pilar rep 61.890’91 euros mentre que l’Antiga de Campanar n’obté 59.536’36 euros.

Recursos multimèdia

Carlos Galiana