S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Torrefiel i Orriols celebren l’obertura de la seua nova Unitat d’Igualtat

Rascanya és el barri de la ciutat amb més telealarmes i més casos d’atenció a víctimes de la violència de gènere

• La nova unitat està situada a la plaça de Salvador Allende

25/02/2023

El barri de Torrefiel ha viscut al carrer l’obertura de la nova unitat d’igualtat, que l’Ajuntament de València va inaugurar el mes passat. Durant la jornada de festa, a la qual han assistit l’alcalde, Joan Ribó, i la regidora d’Igualtat, Lucía Beamud, hi ha hagut xarangues, tallers i teatre infantil, entre d’altres.
 

També hi ha hagut una parada informativa i, durant tota la jornada, s’han realitzat visites obertes i gratuïtes al nou recurs municipal en una jornada de portes obertes per tal que la ciutadania conega les instal·lacions. Durant la jornada també hi ha hagut un monòleg de l’actriu Maria Juan, que ha conduït l’acte.

L’alcalde, Joan Ribó, ha destacat que “la nova unitat atén la població dels districtes de Campanar, la Saïdia, Rascanya i Benicalap, un total de 14 barris on el 52% de la població són dones”. L’alcalde ha informat que “Rascanya i Benicalap són, per este ordre, els dos districtes de la ciutat on tenim activades més telealarmes i més casos d’atenció a víctimes de violència de gènere i, per tant, la ubicació de la nova unitat vol cobrir eixa necessitat”. Ribó ha afegit que “la renda econòmica de les dones d’estos districtes és també més baixa que la mitjana i es troba entre les més reduïdes de la ciutat i és especialment greu en el cas de les famílies monoparentals”. Per este motiu, segons l’alcalde, la nova unitat s’ocuparà bàsicament de qüestions com “la millora de l’ocupació de les dones, la prevenció, detecció i atenció als casos de violència de gènere i l’atenció específica a les dones migrants, les adolescents i les dones majors, col·lectius amb situacions més vulnerables. Una tasca molt ambiciosa que estos districtes necessiten perquè estem convençuts que parar atenció als problemes de les dones incidix directament en la millora dels problemes del conjunt de la societat”. 

La Unitat d’Igualtat Torrefiel-Orriols començà a funcionar el mes passat després de la rehabilitació de l’immoble, que va tindre lloc al llarg del 2022. Les obres, amb un pressupost de 143.264,00 euros, han tingut en compte la perspectiva de gènere i les necessitats de la població femenina com a principal grup destinatari. Igualment, s’ha elaborat un estudi diagnòstic i un projecte de treball comunitari, que guien el programa que s’hi durà a terme.

El nou recurs està ubicat a la plaça de Salvador Allende, número 5. Es tracta d’un lloc representatiu i de referència, pròxim a d’altres recursos i servicis. La creació d’esta unitat estava prevista al Pla Marc d’Igualtat entre dones i homes i la seua finalitat és acostar la formació i la conscienciació social en matèria d’igualtat a la població dels barris i pobles de la ciutat. Actualment també està en marxa la unitat del Marítim i hi ha prevista la creació de més unitats en altres barris de la ciutat.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr