S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Benestar Social destina 1,08 milions d'euros en activitats físiques per a majors en els centres municipals

• Les activitats per a majors es realitzaran entre octubre i maig, en els dies laborables i en horari de matí.

08/09/2023

  • L'Ajuntament trau a licitació pública el programa d'activitats de gimnàstica, ioga, taitxí, ball de saló, ball en línia i passeig amb ritme
  • Marta Torrado: "Volem el millor per als nostres majors i este programa contribuirà al benestar i la millora de la qualitat de vida de tots ells"

Els balls de saló, el ioga i la gimnàstica són algunes de les activitats més demandades en els centres municipals per a persones majors de València. Són exercicis molt senzills que ajuden a mantindre una vida saludable i augmentar les relacions socials. A més, tal com venen constatant els servicis de l'Ajuntament, el simple fet de divertir-se suposa un mitjà d'evadir-se de les preocupacions diàries, a més de l'afany de superació personal, el reforç de l'autoestima i l'ocupació positiva del temps lliure que suposen per als participants.

“Des de l'Ajuntament volem el millor per als nostres majors i l'activitat física és fonamental. Per això, amb l'objectiu de contribuir al benestar i la millora de qualitat de vida de tots ells, hem destinat més d'un milió d'euros en un programa que incloga activitats físiques de gimnàstica, ioga, taitxí, ball de saló, ball en línia i passeig amb ritme, que es desenvoluparan en els 51 centres municipals que tenim en els diferents barris i pedanies de la ciutat”, ha assenyalat Marta Torrado, regidora de l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de València.

La gestió indirecta d'este programa d'activitats físiques ha eixit ara a licitació pública, perquè les empreses interessades presenten les seues propostes. Per a una millor gestió, el contracte ha sigut dividit en dos lots: un, dotat amb 735.631,37 euros i destinat a activitats físiques de gimnàstica, i un segon, amb un pressupost de 346.604,96 euros, per a activitats de ioga, taitxí, ball de saló, ball en línia i passeig amb ritme. En total, 1,08 milions d'euros. El termini de recepció d'ofertes finalitza el pròxim 13 de setembre de 2023 i la duració del contracte és de quatre anys, prorrogable per un any més a criteri de l'Ajuntament de València.

Entre altres requisits, l'entitat adjudicatària haurà de disposar d'un mínim de 30 monitors o monitores, amb la titulació exigida en els plecs tècnics, per a les activitats de gimnàstica i un mínim de 20, per a ioga, taitxí, ball de saló, ball en línia i passeig amb ritme.

Les activitats per a majors es realitzaran entre els mesos d'octubre a maig, en els dies laborables i en horari de demà. Quant a la gestió, coordinació i les tasques administratives, el programa es desenvoluparà de setembre a juny. D'igual manera, l'empresa adjudicatària haurà d'organitzar una exhibició esportiva de les persones participants en el programa, que incloga el material, transport, avituallament, trofeus i un servei de seguretat i ambulància.

Recursos multimèdia

Mara Torrado