S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

135 quilos de pólvora per a una mascletà d'Altura

Sota el lema “Art Sonor”, la mascletà de hui ha estat clàssica amb un toc digital final

• La mascletà de hui corre a càrrec de Pirotècnia Zarzoso

13/03/2023

La pirotècnia Zarzoso, de la localitat valenciana d'Altura, ha disparat 135 quilos de material pirotècnic a la plaça de l'Ajuntament. Sota el lema “Art Sonor”, la mascletà de hui ha estat “clàssica amb un toc digital al final”, segons ha relatat Paco Sancho, responsable de la pirotècnia, “que comença amb traca valenciana i quatre retencions aèries, trons, xiulets i xitxarres. Després un colp dona pas al cos que té quatre retencions terrestres i aèries prou carregades de material. Per finalitzar hi ha un espectacular terratrémol amb quatre fases i un final doble aeri i digital terrestre”.
 

El balcó principal de la casa consistorial ha comptat, en esta ocasió, amb la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra; el vicepresident del Consell, Hector Illueca; la secretària d'Estat per a l'Agenda 2030, Lilith Verstrynge; la secretària autonòmica d'Innovació, Mª Angeles Campello; l'equip organitzador dels Gai Games; el Grup Riures en Valencià; i les comissions de les falles plaça de l'Àngel-Veneçuela-Agustí Sales, Carcaixent-Compromís de Casp, Palleter-Erudit Orellana, Humanista Mariner-Manuel Simó, Juan Bautista Vives i Espartero-Gran Via Ramón y Cajal.

Demà l'encarregada de disparar la mascletà serà la pirotècnia Tamarit, d'Alfarrasí, una empresa creada en 2018 que ja va disparar a València l'any 2020. Una mascletà dedicada al poble d'Ucraïna, amb el qual tenen un fort vincle. Després de la traca inicial, volcans de fum de colors recrearan la bandera d'Ucraïna i posteriorment la Senyera de València.

Les mascletaes es poden seguir en directe a través del compte de Facebook de l'Ajuntament de València @AjuntamentVLC des de les 13.58 hores. D'altra banda, amb motiu dels actes de les Falles, l'edifici de la casa consistorial romandrà tancat a les visites del públic fins al 19 de març.

Recursos multimèdia

Paco Sancho. Pirotècnia Zarzoso