Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València registra al juliol la millor dada d'ocupació des de fa 14 anys i consolida la tendència positiva en la creació de treball

L’alcalde, Joan Ribó, valora la “magnífica noticia” i remarca que els contractes indefinits “suposen vora el 34 per cent del total”

• València acumula 11 mesos de descens de l'atur, segons dades de Labora

02/08/2022

La ciutat de València ha registratal juliolde 2022 la seua millor dada d'atur registrat des de fa 14 anys, amb 50.383 persones desocupades, segons les dades facilitades pel Servei Valencià d'Ocupació, Labora. «És una magnífica notícia per a la ciutat en un temps que no està sent fàcil per a moltes persones a causa de la incertesa de l'economia mundial. Per tant, València està fent un treball decidit i rigorós per donar les màximes oportunitats d'ocupació a la seua ciutadania», ha assegurat l'alcalde Joan Ribó, qui ha remarcat que els contractes indefinits «suposen vora el34 per centdel total».

 

"És evident que quan la ciutat acumula una tendència tan positiva i en un context tan complicat, amb una inexplicable guerra en marxa i una crisi energètica sense precedents, vol dir que estem en el bon camí, en el camí de les oportunitats per a la ciutadania i la prosperitat per a la nostra ciutat. Som un govern seriós, rigorós, que genera seguretat a les empreses i per això s’estan creant llocs de treball. A més apostem per la innovació i la creació de noves empreses, com estem desenvolupant en la Marina”, ha incidit l'alcalde.

Per la seua banda, el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán ha explicat que "quan entrem a governar en juny de 2015 ens trobem amb 69.035 persones desocupades i ara hem aconseguit reduir esta xifra un 27%, la qual cosa vol dir que 18.652 persones han eixit de l'atur a la nostra ciutat". De fet, este mes de juliol s'ha registrat un descens de l'atur de 13.585 persones respecte al mateix mes de 2021, i s’acumulen ja onze mesos de baixades consecutives, segons les dades registrades per Labora.

Prenent com a referència el juliol anterior a la pandèmia, trobem que el nombre de persones desocupades ha baixat en 2.238. A més, les dades també són lleugerament millors que les de juny d'enguany (-347), un fet important que ens fa ratificar la tendència de recuperació econòmica i d’ocupació”, ha remarcat el regidor Sanjuán.

Igualment, segons les dades facilitades per Labora, el mes de juliol es registraren 38.019 contractes, sent de tipus indefinit 12.805, això és, el 33,7% dels contractes. València continua liderant l'estabilitat en l'ocupació en tindre la tercera millor dada de nombre de contractes indefinits de la seua història, que han crescut més d'un 352,5% des de juny de 2020”, ha matisat Sanjuán.

La radiografia és esta: al juliol de 2020 només el 12,2% dels contractes era de tipus indefinit, mentre esta xifra ara ronda el 34%. A més, el creixement en termes interanuals supera el 295,6% (9.568 contractes indefinits més). Esta dada confirma que la reforma laboral del Govern està sent un èxit perquè redunda de manera directa en l'estabilitat en el mercat de treball”, ha remarcat Borja Sanjuán.

D'altra banda, segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social relatives al mes de juny de 2022, el nombre d'afiliacions a la ciutat de València ha augmentat fins a les 411.802, una xifra rècord dels mesos de juny des del 2010, que, a més, comporta un augment de 24.389 afiliacions respecte a juny de 2021. A més, en relació a les dades registrades al febrer de 2020, València té, amb un 5,7%, un dels majors increments d'afiliacions a la Seguretat Social, superant les xifres registrades per Barcelona (2%), Madrid (3,5%) i Sevilla (4,6%), passant de 389.493 afiliacions a 411.802.

D’esta manera, pel que respecta a la comparativa amb altres capitals, Comunitat Valenciana i Espanya, València registra una de les taxes de variació més altes després de la pandèmia, la qual cosa indica que estem responent millor a la dinamització del mercat laboral”, ha destacat el regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació.

D'altra banda, la ciutat compta amb 57.437 afiliacions a la Seguretat Social en règim d'autònoms, les millors dades del mes de juny dels últims 13 anys. La proporció de persones autònomes de València quant al total d'afiliacions ocupa el primer lloc en relació amb les principals ciutats, amb un 14%, superant capitals com Madrid, Sevilla o Barcelona. El dinamisme del mercat de treball que trobem en els últims mesos és un clar símptoma de la millora. La recuperació econòmica s'està produint a València”, ha indicat Sanjuán.

Igualment, Borja Sanjuan ha assegurat que València s'ha consolidat com a ciutat d'oportunitats i ha ressaltat que no és casualitat que empreses de la talla de Volkswagen, HP o Ford trien el nostre territori per continuar creixent. Este és el moment valencià”, ha defensat.

Sens dubte, les dades avalen la nostra gestió i ens mostren que anem pel camí adequat, però així i tot no baixem la guàrdia. Des de València Activa continuarem treballant per a millorar l'ocupabilitat dels valencians i valencianes”, ha conclòs Borja Sanjuán.