Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Oficina pel Dret a la Vivenda atén un centenar de famílies en el primer mes de funcionament

L’alcalde subratlla que l’objectiu d’este nou recurs municipal és garantir “un dret bàsic de totes les persones”

• Instal·lacions de l'Oficina pel Dret a la Vivenda

25/11/2021

Un centenar de famílies han estat ateses pel personal de l’Oficina municipal pel Dret a la Vivenda des que es va posar en marxa fa un mes en el número 18 del carrer de Bèlgica. L’equip que la integra està format per set persones, entre especialistes en assessoria jurídica, treball social, economia i personal administratiu. Els usuaris reben assessorament integral sobre qualsevol qüestió en matèria residencial, des de pèrdua d’habitatge, cerca de lloguer o dubtes sobre contractes, entre altres. L’alcalde, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha visitat este dijous les instal·lacions d’este nou recurs municipal.

 

“El dret a la vivenda és un dret bàsic de totes les persones”, ha assenyalat l’alcalde. “Som conscients que a València hi ha molts problemes d’habitatge, sobretot per a la gent amb menys recursos econòmics. Per això hem posat en marxa esta oficina per ajudar en totes les múltiples problemàtiques que es presenten en este tema”. El servici està dirigit a persones que, per les seues circumstàncies econòmiques, no puguen accedir a l’assessorament en matèria de vivenda mitjançant servicis professionals retribuïts. L’oficina fa tasques d’atenció i assessorament jurídic en matèria d’habitatge a les persones beneficiàries, veïnes del municipi, ja siguen propietàries, arrendatàries o estiguen interessades a arrendar o comprar una vivenda, i vulguen consultar els drets i les obligacions, així com la interpretació dels termes contractuals que se’ls oferixen.

Així mateix, es presta igualment assessorament a aquelles persones que, encara que no hagen deixat de complir les seues obligacions econòmiques, necessiten informació de les conseqüències derivades d’un possible impagament, i aquelles que es troben en una situació que faça presumir que en un futur no podran pagar les quotes hipotecàries i/o de la comunitat de propietaris, o la renda, i calga intermediació amb la comunitat de propietaris, l’entitat financera o amb la propietat de la vivenda.

Per a Isabel Lozano, amb esta nova eina, “la ciutat de València guanya un espai molt important d’atenció a la ciutadania en matèria d’habitatge”. La regidora ha posat en valor l’equip multidisciplinari al capdavant del servici. “Comptem amb set persones, des d’assessors jurídics, personal de treball social, un economista i auxiliars, que oferixen una atenció integral en matèria de vivenda”. Així, ha detallat l’edila, “qualsevol qüestió que tinga a vora amb l’habitatge, com ara la pèrdua de vivenda, cerca de lloguer, resoldre qüestions dels contractes, serà atesa de manera integral en este nou servici que oferix l’Ajuntament de València a tota la ciutadania”. L’oficina està situada al carrer de Bèlgica número 18, i el seu horari d’atenció és de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 i de 16.30 a 19.30 hores. També es pot contactar a través del telèfon: 960992397.

A les labors citades, se sumen també tasques d’atenció integral de caràcter jurídic i social, dirigides a persones titulars d’una única vivenda que siga la seua residència habitual a la ciutat de València que es puguen vore afectades per situacions de risc residencial, per circumstàncies de caràcter econòmic o social. Especialment, aquelles persones o unitats de convivència que reunisquen els requisits de la Llei 2/2017, de 3 de febrer, de la Generalitat, per la funció social de l’habitatge de la Comunitat Valenciana; del Reial decret llei 6/2012, de 9 de març, de mesures urgents de protecció de deutors hipotecaris sense recursos, i de la Llei 1/2013, del 14 de maig, de mesures per reforçar la protecció als deutors hipotecaris, reestructuració de deute i lloguer social.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Isabel Lozano