S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Policia Local de València atén 120 persones des de l'inici de l'Operació Fred

Agents de la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) han repartit un centenar de mantes davant l'enfonsament que han patit les temperatures esta setmana

• L'operatiu de Policia Local es mantindrà fins que es recuperen les temperatures

19/01/2022

La Policia Local de València ha atés 120 persones des que va iniciar l'Operació Fred el passat 22 de desembre. Agents de la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) també han traslladat a 25 persones a albergs municipals i han repartit 103 mantes. Tot el dispositiu, que s'ha intensificat durant els últims dies en què s'han desplomat les temperatures nocturnes, està coordinat amb els Servicis Socials municipals. El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha indicat que l'operatiu es mantindrà fins que es recuperen les temperatures, i ha manifestat que “l'atenció humanitària a les persones sense recursos és prioritària per al Consistori”. Durant el dia, la patrulla X4 de la Policia Local de València s'encarrega de realitzar el seguiment de les persones que pernocten al carrer.

 

L'operació fred s'activa quan les temperatures cauen fins als cinc graus però la Policia Local de València, a través de la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) manté un dispositiu permanent de vigilància durant tot l'hivern que s'intensifica quan existeix una alerta que les temperatures seran especialment fredes. Anit, les patrulles UCOS atengueren nou persones en quatre servicis que tenien programats abans de començar el torn de nit, per a fer un seguiment de casos concrets de persones sobre els quals ja han intervingut però també van atendre dos requeriments de la sala del 092 davant crides que es van rebre informant d'altres casos de persones que pernocten al carrer i podrien necessitar ajuda.

“És cert que el perfil de persones que dormen al carrer s'ha ampliat amb la pandèmia. La crisi econòmica que ha suposat, ha deixat a persones al carrer que abans tenien una llar i és una emergència humanitària que prevéiem i que estem atenent des de l'any 2020” ha indicat el regidor de Protecció Ciutadana, qui ha reiterat que l'atenció als col·lectius més vulnerables és una “absoluta prioritat” de l'Ajuntament de València i ha assegurat que l'operatiu actual es mantindrà mentre es registren les baixes temperatures. “Però no abaixarem ni hem baixat en cap moment la guàrdia amb les persones que menys tenen. Ajudar-los tot el que puguem continuarà sent prioritari encara que es recuperen les temperatures” ha manifestat l'edil de l'Ajuntament de València.

Les patrulles de la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) també van col·laborar anit amb els Servicis Socials municipals en l'atenció i trasllat de tres persones a un alberg mentre que una altra persona va requerir un trasllat a un centre sanitari. Agents de l'UCOS van entregar també sis mantes en el seu recorregut per tota la ciutat encara que és en el llit del riu, on es registren les temperatures més baixes, on mantenen un dispositiu permanent durant estos dies. A més d'oferir-los albergs municipals, mantes, se'ls faciliten aliments i sucs. Concretament des que es van iniciar les actuacions per fred, s'han repartit 290 bosses d'aliments amb suc.

El seguiment de les persones que pernocten al carrer es manté durant tot el dia amb la patrulla X4 de la Policia Local de València especialitzada en esta mena d'atencions. Aarón Cano ha destacat el treball que realitza la Policia Local de València durant les 24 hores amb persones en una situació de risc tan elevat com la de tots aquells que pernocten al carrer i ha indicat que es continuarà treballant amb els Servicis Socials municipals i Creu Roja en estes atencions. “Esta nit les temperatures continuaran sent molt baixes, probablement per davall dels cinc graus, i estar al carrer amb estes temperatures tan baixes és un risc. Per això hem d'arribar a totes les persones que pernocten al carrer i continuar oferint-los tots els recursos amb els quals compta l'Ajuntament de València” ha afegit.