Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament modifica l'ordenança per a promoure les instal·lacions fotovoltaiques de particulars

Alejandro Ramón ha destacat que esta nova norma “reduirà la burocràcia i facilitarà la producció d’energia de proximitat i l’autonomia energètica

• Plaques solars instal·lades a la ciutat de València

26/01/2022

El Ple de l'Ajuntament aprovarà demà la modificació de l'ordenança de Captació Solar. Esta modificació actualitzarà l'actual normativa municipal en esta important matèria, per a adaptar-la a les noves necessitats de lluita contra el canvi climàtic. La nova norma promou l'ús de l'energia solar per part de les administracions públiques, i sobretot facilitarà l'ús d'esta font d'energia per part dels particulars. El regidor de d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, ha afirmat que "des del govern de Joan Ribó posem les eines necessàries per a facilitar els tràmits per a poder fer instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum i autogeneració particulars”.

 

Fins ara l'ordenança regulava els sistemes d'aprofitament d'energia solar tèrmica de baixa temperatura per a produir aigua calenta sanitària, amb esta modificació normativa es recull i promou la utilització de plaques fotovoltaiques per a la generació d'electricitat. Es tracta d'una demanda que des de fa anys demandaven els professionals del sector, especialment les empreses instal·ladores que gràcies a la nova norma veuran reduïda la burocràcia necessària per a realitzar les instal·lacions fotovoltaiques.

Segons Alejandro Ramon “l'objectiu és que cada vegada siguen moltes més les iniciatives particulars que se sumen al repte que tenim com a ciutat d'avançar en la transició energètica, amb un canvi de model sostenible i eficient que ens permeta continuar lluitant contra el canvi climàtic des d'una ciutat que aposta fermament per la descarbonització i la neutralitat climàtica".

Esta nova norma és una aposta decidida per la producció energètica de proximitat i per l'autoconsum d'energia elèctrica d'origen fotovoltaic, amb la mirada posada en l'horitzó d'una ciutat climàticament neutra en 2030. A més, entre els compromisos subscrits per la nostra ciutat per a fer front al canvi climàtic, està intentar que l'any 2030, el 27% del consum actual d'energia es cobrisca amb producció local d'energia cent per cent renovable.

L'ordenança recull i detalla tant els aspectes tècnics com els requisits estètics de les instal·lacions, que es duran a terme respectant l'harmonia paisatgística i arquitectònica de la ciutat, segons el que es disposa en la Llei de Patrimoni Cultural Valencià i en els Plans Especials de Protecció

Quant als beneficis fiscals, l'ordenança recull que les instal·lacions es poden acollir a les bonificacions i exempcions que contempla la Llei d'Hisendes Locals així com les establides per l'Ajuntament de València en les seues ordenances fiscals. Per a facilitar l'assessorament a l'hora de projectar i posar en marxa aquestes instal·lacions, l'Ajuntament té previst posar en marxa una Oficina Tècnica especialitzada en la matèria.

Recursos multimèdia

Alejandro Ramon