Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament encarrega a l’empresa municipal AUMSA el disseny i la redacció del pla especial urbanístic del barri de Benimaclet

La vicealcaldessa Sandra Gómez destaca que “el nou pla busca el consens amb les entitats del barri”

• El nou pla redissenyarà 1.200.000 metres quadrats

03/12/2021

L’empresa municipal AUMSA dissenyarà i redactarà, per encàrrec de l’Ajuntament, el pla especial urbanístic del barri de Benimaclet. Així ho ha aprovat este matí la Junta de Govern Local i ho ha explicat en roda de premsa la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, qui ha afirmat que es farà “buscant el consens i l’acord amb totes les entitats del barri, tancant la inseguretat jurídica i desembussant la indefinició urbanística que arrossega este barri des de fa dècades”.

 

La regidora espera i confia que este encàrrec a AUMSA “done solució per fi a l’espai que tenim pendent de desenvolupar al barri de Benimaclet”. Gómez ha afirmat que ja “quan al seu dia vam decidir no admetre la planificació que havia posat damunt la taula l’agrupació d’interés urbanístic, ja aprovàrem un document de directrius on enteníem que el desenvolupament d’eixa zona de Benimaclet havia de complir amb uns objectius, que són els que ara desenvoluparà AUMSA”.

En este sentit, la vicealcaldessa ha anunciat que el nou pla “busca un model de ciutat compacte i policèntric, que permeta que Benimaclet tinga servicis de proximitat i tinga cobertes totes les seues necessitats en matèria educativa, sanitària, esportiva i social per tal que, en definitiva, tinguem una ciutat a escala de vianant”. La regidora ha deixat clar que “volem fugir del Benimaclet a dos velocitats, d’una banda un nucli històric i d’altre, l’edificació de torres tancades que no fan barri”. Sandra Gómez afirma que, per contra, “nosaltres volem un disseny que pose en valor la història i la identitat del barri i la seua vinculació amb l’horta”.

El nou pla, que haurà de ser dissenyat per un equip multidisciplinar format per un urbanista, un paisatgista, un expert en patrimoni cultural i un expert en dret urbanístic, haurà d’incloure, segons la regidora, “les xarxes de transport públic, la gestió sostenible dels recursos, la rehabilitació dels habitatges i el patrimoni cultural de Benimaclet i una mirada des d’una perspectiva de gènere”.

El pla especial de Benimaclet, que abasta 1.217.827 metres quadrats, reservarà un 30% de les edificacions per a vivenda pública i un 10% per a lloguer assequible, reservarà espais per a horts urbans i mantindrà la tipologia modal i el règim d’altures per parcel·les i illes de cases.

AUMSA disposa ara de 12 mesos per a la redacció del projecte, que té un cost de 294.000 euros.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez