S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Plan Cabanyal comptarà amb un espai per a la memòria arquitectònica del barri

Sandra Gómez: “Regenerem, rehabilitem i obrim el nostre patrimoni a la ciutadania en un edifici protegit que anava a ser derrocat”

• Imatge de l'interior de l'edifici

03/04/2023

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha finalitzat la rehabilitació de l'edifici que albergarà la futura seu de la Societat Plan Cabanyal. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana de València, Sandra Gómez, ha destacat que l'immoble, un dels més simbòlics del barri, compta ara amb la màxima protecció després que fora expropiat per a procedir al seu enderrocament durant el govern anterior. “Este és un bon exemple de la diferència entre els dos governs. Nosaltres regenerem, rehabilitem, recuperem i obrim el nostre patrimoni a la ciutadania mentre el Partit Popular expropiava, derrocava i destruïa un barri”, ha manifestat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, durant la visita a l'immoble que ha realitzat este matí.
 

“Vull ressaltar la importància d'esta fita en primer lloc perquè suposa la rehabilitació del nostre patrimoni arquitectònic. Cal recordar que este edifici era un element molt singular i vertebrador del barri, que té uns elements ornamentals i patrimonials protegits i que és un dels pocs edificis amb elements interns protegits que hem rehabilitat amb cura i amb molt d'afecte. I en segon lloc perquè la primera i la segona planta es dedicaran a eixa oficina d'atenció pròxima que és Plan Cabanyal”, ha indicat.

La vicealcaldessa i regidora ha avançat, a més, que la planta baixa de l'immoble es rehabilitarà per a obrir-la a la ciutadania. “Encara que és cert que Plan Cabanyal oferix eixe servici d'atenció de tots els plans de regeneració i rehabilitació urbana, entenem que al barri li faltava un element que em sembla molt important en el Cabanyal, i és un espai obert una espècie d'àrea que actue com a zona d'exposició i museu de tot el que és el patrimoni arquitectònic del Cabanyal”, ha continuat.

Per això, Gómez ha confirmat que la planta baixa de l'edifici serà un espai obert “perquè tothom tinga accés a tot el valor patrimonial i històric que té este barri, de manera que mai ningú s'atrevisca a fer marxa enrere en la regeneració del barri que impulsem des de 2015”. “És molt important que si volem que la gent siga conscient del valor que té este barri, el conega de primera mà”, ha afirmat Sandra Gómez, qui ha explicat que “la millor idea és que esta planta baixa siga eixe espai per a la memòria i la posada en valor del nostre patrimoni”, ha finalitzat.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez