Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament planta un centenar de palmeres en diversos parcs i zones enjardinades de València

El vicealcalde Sergi Campillo subratlla que esta actuació, amb una inversió superior als 47.000 euros, reforça la infraestructura verda de la ciutat

• Algunes de les palmeres s'han situat en el llit del Túria, a l'altura del Palau de la Música

29/06/2022

L'Ajuntament de València ha plantat més d’un centenar de palmeres en diversos parcs i zones enjardinades de la ciutat. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urba-na, Sergi Campillo, ha ressaltat el valor d’esta actuació “per completar el palmerar de la ciutat el qual reforça la infraestructura verda de la nostra ciutat, a més a més del seu alt valor ornamental”.

 

La plantació de les 105 noves palmeres ha estat a càrrec de l’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins i Biodiversitat Urbana i ha tingut una inversió de 47.350 euros per a la compra dels diversos exemplars. Esta intervenció té rellevància tant per l’adaptació de les palmeres al clima de la ciutat com per la seua rellevància ornamental.

Entre les espècies més destacades, pel nombre d’exemplars incorporats, es troben els marga-llons (Chamaerops humilis), especialment ubicats als parcs Lineal, Benicalap, Malilla i Orriols; les palmeres datileres (Phoenix dactyilifera), sobretot, emprades en les alineacions de jardins com ara al tram del Túria a l’alçada del Palau de la Música i el Parc de Marxalenes, o la palmera excelsa (Trachycarpus fortunei) molt comuna al passeig marítim de la ciutat.

També sobresurten espècies d’elevat valor ornamental, com és el cas de la palma de Cun-ningham (Archontophoenix cunninghamiana), reposada al Jardí del Professor Llombart, o la wa-shingtònia robusta (Washingtònia robusta) plantada en el Jardí d’Albalat i a la mitjana enjardinada del carrer Almassora.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana ha subratllat que esta plantació “tan nombrosa de palmeres duta a terme durant les últimes setmanes permet completar el palmerar tan destacable de la nostra ciutat i amb espècies molt emblemàtiques al nostre paisatge urbà com, per exemple, els margallons -d’altra banda, única palmera autòctona europea- les washingtònies o les datileres”. D’esta manera, “continuem reforçant la infraestructura verda dels barris de Valèn-cia, tot incrementant la diversitat vegetal als nostres parcs, jardins i carrers”, afegeix Sergi Cam-pillo.

Les noves palmeres s’han plantat a parcs com ara Benicalap, Orriols o Marxalenes i a jardins, per exemple diversos trams del Túria, Albalat o Professor Llombart, i altres espais urbans i jardineres de la ciutat.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo