S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Oficina de l’Energia, finalista dels premis de la Nit de l’Energia com a millor iniciativa pública

• Les oficines de l'energia atenen consultes sobre estalvi energètic i ofereixen assessorament

17/09/2023

  • L’Ajuntament de València competeix amb l’Ajuntament de Madrid i la Generalitat de Catalunya
  • Els guardons els atorga El Periódico de la Energía i és un dels esdeveniments més rellevants del sector
  • Els premis es lliuraran el 21 de setembre a Madrid

L’Oficina de l’Energia de l’Ajuntament de València competirà amb l’Ajuntament de Madrid i la Generalitat de Catalunya pel premi de la Nit de l’Energia com a millor iniciativa pública energètica 2023. Es tracta d’un guardó que atorga El Periódico de la Energía i que és un dels esdeveniments més importants del sector.

Per a Carlos Mundina, regidor de Millora Climàtica, Acústica i Eficiència Energètica, “les oficines de l’energia són una peça clau per a la transició energètica de la ciutat. Es tracta d’un servici públic i gratuït del que es beneficien directament més de 7.000 ciutadans cada any. A les oficines acudeixen les persones que volen informar-se de com estalviar energia i rebaixar la factura o per assessorar-se sobre la instal·lació de plaques d’energia solar. Este premi és un reconeixement a la tasca dels seus treballadors”.

Per a Mundina, les oficines de l’energia tenen un pressupost anual assignat de 670.000 euros i han estat claus per atraure finançament europeu per a projectes d’innovació per 1’2 milions d’euros al llarg dels últims tres anys”.

En estos moments hi ha tres oficines de l’energia als barris de Torrefiel, Aiora i el Parc de l’Oest, a més d’una quarta oficina mòbil que es desplaça pels barris de la ciutat amb un vehicle 100% elèctric. És un espai d’informació i formació sobre l’energia, obert a qualsevol persona. Ofereix un servici públic i gratuït d’assessorament, tallers i activitats per acostar l’energia a la ciutadania des d’una perspectiva integral i un enfocament participatiu amb l’objectiu d’acostar els beneficis de la transició energètica.