S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Mutant presenta la seua programació amb noves propostes de La Siamesa, Tomás Aragay, Sofía Asencio i Atresbandes

La sala aposta pel talent local i per destacar el caràcter transgressor de les arts vives

• La sala acollirà també el festival de migmetratges La Cabina

27/09/2022

La sala La Mutant, dependent de la Regidoria d´Acció Cultural, reprén la programació pròpia per a l´últim trimestre de l´any, a més de continuar acollint alguns dels esdeveniments artístics més importants de la ciutat, com són el Festival La Cabina i el Circuit Bucles. L´espai aposta per la creació local i la diversitat de propostes. Així, allotjarà l´espectacle de dansa i ball SC_Santa Cultura, de La Siamesa, o Hammamturgia, del dramaturg Tomás Aragay i la coreògrafa Sofía Asencio, entre d’altres activitats.

 

El centre d´arts vives, que manté la seua aposta per una programació variada i multidisciplinar, obri les seues portes a la música, la dansa, el cinema, el teatre, el circ i la performance. La temporada s’obri este pròxim cap de setmana amb l’espectacle “La raya imperceptible de la aurora”, del coreògraf Joaquín Collado. El cap de setmana del 9 d’Octubre arriba la presentació de la segona part de la trilogia SC Santa Cultura, de la companyia La Siamesa, una reflexió sobre la cultura, la contracultura i el seu paral·lelisme amb la religió.

La dansa continuarà el 14 d´octubre amb la peça Vombing, de Club Mutant, una fusió de ball vogue, arts plàstiques i grafiti en col·laboració amb el col·lectiu Parets.

Hammamturgia tindrà la seua estrena estatal els dies 22 i 23 d´octubre. L´esperada obra de Societat Doctor Alonso transformarà La Mutant en un bany turc en el qual els espectadors es fusionaran amb l´espai i l´ambient. L´obra del director i dramaturg Tomás Aragay i la ballarina i coreògrafa Sofía Asencio destaca com l´esdeveniment més esperat del mes. 

“La programació de la nova temporada respon al nostre interés d´oferir a la ciutadania unes propostes de qualitat del tall més contemporani i innovador en la creació d´arts escèniques”, ha assenyalat la regidora d´Acció Cultural, Maite Ibáñez, durant la roda de premsa de presentació de la temporada. Ibáñez ha destacat “la varietat de propostes, festivals i gèneres que tenen cabuda en la programació, en la qual coexisteixen els nous llenguatges, la crítica social, la reflexió i la complicitat amb un públic intergeneracional”. La regidora ha estat acompanyada per Ángela Verdugo, coreògrafa, docent i investigadora, i directora de la companyia La Siamesa, i per Norberto Llopis, que combina la coreografia, la performance i el pensament.

Les performances també tindran el seu lloc el 28 d’octubre i el 18 de novembre amb les trobades de Revuelta Sèries i Modmohn Seiries, dos atrevides actuacions que empren la veu, la música i l´electroacústica improvisada, així com l´experimentació multidisciplinària basada en la diversitat i en els cànons no normatius. Es tracta de dos referents de l´aposta pels “nous llenguatges” que encarna la sala valenciana.

Cinema, arts escèniques i circ

El Festival La Cabina portarà a la Mutant una nova edició del millor cinema d’entre 30 i 60 minuts de metratge. El Festival Internacional de Migmetratges ha programat projeccions els dies 10, 15 i 16 de novembre amb una acurada selecció de les millors obres de realitzadors de tot el món. La cita cultural convertirà la sala del barri del Grau en un plató radiofònic el dia 10 amb l´enregistrament en directe del programa Carne Cruda, mentre que els dies 15 i 16 n’hi haurà projeccions matinals dins de l´activitat per a estudiants Aula la Cabina.

Les arts escèniques tindran el seu espai amb Perpetua Felicidá, una obra transgressora i provocativa que aprofundeix en l´erotisme del martiri i el dolor seguint les vivències de dos religioses. L´espectacle d´Iniciativa Sexual Femenina tindrà lloc els dies 12 i 13 de novembre. Per la seua banda, els dies 10 i 11 de desembre Atresbandes i Bertrand Lesca & Nasi Voutsas denunciaran la correcció política en el món de l´art entrellaçant realitat i ficció en It don’t worry me.

L’any 2022 tancarà amb arts vives i dansa. Sis sentits entre ventre i cartílag del Col·lectiu Losanges arriba a La Mutant Viva els dies 26 i 27 de novembre. Es tracta d´una fusió de teatre convencional, físic, sonor i audiovisual en el qual públic i actors realitzen un xicotet viatge per a reflexionar sobre la pèrdua, el duel, la mort i la futilitat de les coses. També el mes de desembre, els dies 17 i 18, la proposta No-Hueco de Norberto Llopis portarà a l´espectador a submergir-se en un ball d´objectes quotidians i subtileses en moviment.