S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Universitat Popular aprova la programació per a 2023/24, que inclou 44 activitats anuals en 31 barris i pobles

La preinscripció serà en línia a partir del pròxim 1 de juny

• En finalitzar el període de preinscripció, es realitzarà el sorteig de places, al mes de juny

26/04/2023

El Consell rector de la Universitat Popular de València ha aprovat este matí la programació d'activitats de cicle llarg per al curs 2023/24. El programa recull una oferta de 44 propostes diferents, que es desenvoluparan de setembre a juny, i a la qual se suma, com és habitual, l'oferta de tallers de menor duració i diferents formats i temàtiques del programa “Coordenades. Aules obertes”, que es duen a terme en diferents moments al llarg del curs.
 

La regidora de Servicis Socials i presidenta de la Universitat Popular de València, Isabel Lozano, ha informat de l'acord del Consell Rector de la UP, i ha explicat que la programació per al curs 2023/24 “contempla un increment fins a 477 grups i 44 activitats, distribuïts en els 31 centres amb els quals compta la UP”. Estes activitats se centren en les àrees de Formació base, Llengües, Art i música, Expressió i salut corporal, i Tecnologies de la informació i la comunicació”. L'augment de 10 cursos sobre l'oferta anteror ha sigut possible gràcies a la reincorporació d'una persona formadora i la finalització d'algunes reduccions de jornada d’altres persones treballadores, ha explicat la regidora.

A més, per al pròxim curs s'ha acordat també encetar facilitats d’accés per a totes les seues activitats a persones cuidadores no professionals, una iniciativa que s’afegix a les facilitats per a les persones amb mobilitat reduïda, així com a i exempcions de pagament a dones supervivents de violència de gènere.

Matrícula de 25 a 55 € per curs complet

La matrícula de les activitats de cicle llarg de la UP serà de 25 o 55 euros, en un pagament únic per a tot el curs, que s'abona en el moment de formalitzar la matriculació. Les activitats considerades bàsiques i d'especial rellevància tenen un preu de matrícula assignat de 25 euros, i són Formació bàsica, Formació general, Cultura valenciana, Curs de valencià, Història de l'art valencià, Informàtica, Estimulació cognitiva, Literatura per a l'estimulació cognitiva, Espanyol d'acolliment per a persones estrangeres i Espanyol per a persones estrangeres.

La resta d'activitats de cicle llarg tenen un preu de matrícula, també en pagament únic anual, de 55 euros; i són, entre altres: Pintura i dibuix, Anglés, Comunicació, Ioga, Teatre, Balls de saló llatins i en línia, Ceràmica, Esmalts, Gimnàstica, Restauració de mobles, Pintura acrílica, Artesania, Música-Guitarra clàssica, Anglés per al turisme, Inglés de conversa, Anglés per a viatjar, Artesania mix-mitjana, Pintura a l'aigua, Fotografia, Dansa, moviment i expressió corporal, Filosofia pràctica per a la vida moderna, Dansa valenciana, i Informàtica: disseny de presentacions i retoc d'imatges.

Preinscripció al juny i matrícula al setembre

El període de preinscripció per a sol·licitar plaça s'obrirà el pròxim 1 de juny, i estarà actiu fins al 20 del mateix mes, en la plataforma en línia de matrícula de la Universitat Popular a la qual es pot accedir a través del web Curs 2022-2023 - Universitat Popular. A més, en els diferents centres de la UP, el personal donarà suport de manera presencial a les persones que tinguen dificultats amb les tecnologies o no disposen dels recursos necessaris per a seguir el procediment virtual.

Una vegada finalitzat el període de preinscripció, es realitzarà el sorteig de places, el mateix mes de juny, de manera que la formalització de la matrícula per a les persones que hagen obtingut reserva en el sorteig es realitzarà al setembre. En concloure este tràmit i s'esgote la llista d'espera, les places que hagen quedat disponibles es posaran en el web de matrícula de la UP per tal que puguen matricular-se aquelles persones que no van aconseguir plaça en la primera fase del procediment i continuen aspirant a participar de les activitats.

Més informació: Curs 2022-2023 - Universitat Popular

Recursos multimèdia

Isabel Lozano