Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El projecte "Iturbi Aula Oberta" visibilitza l'activitat del Conservatori Municipal de Música

Maite Ibáñez ha presentat esta iniciativa que “pretén convertir esta institució musical en un referent cultural de València”

• Façana del Conservatori Municipal José Iturbii

18/01/2022

“Iturbi Aula Oberta” és un projecte de difusió de les activitats musicals i pedagògiques del Conservatori Municipal. I el seu objectiu és donar visibilitat als concerts i audicions que tenen lloc a l'auditori d’este conservatori, actuacions d'agrupacions com l'orquestra simfònica, la banda simfònica i la coral infantil Juan Bautista Comes, o de docents del centre. En paraules de la regidora d'Educació, Maite Ibáñez, “es tracta d'una iniciativa que pretén acostar la cultura musical a la ciutadania, des d'una perspectiva divulgativa, vivencial i de qualitat, a més de visibilitzar les magnífiques activitats complementàries i extraescolars que sorgeixen del conservatori (concerts, xarrades, cicles, recitals i altres iniciatives que consumisquen una àmplia programació)”.

 

La regidora d'Educació, que ha presentat hui este projecte al costat del director del Conservatori Municipal, Ricardo Roca, i el coordinador del projecte, Fernando Tortajada, ha explicat que “partint des de la mateixa acció formativa del centre, les activitats s'estendran a diferents espais històrics, artístics o emblemàtics de la nostra ciutat, amb l'objectiu de convertir esta institució docent dedicada a l’educació musical en un referent cultural de València”.

“Volem continuar dinamitzant el centre educatiu i obrir-lo al barri, a la ciutat, perquè la població conega millor tot el que es fa ací i la important labor formativa del professorat”, ha assegurat Maite Ibáñez després d'aclarir que “a més de visibilitzar l'activitat del centre educatiu a través de les audicions diàries i dels intercanvis amb altres conservatoris de la ciutat i província que els departaments didàctics programen, es pretén destacar l'esforç dels alumnes i alumnes que han aconseguit premis en diversos àmbits de les seues especialitats instrumentals”.

En este sentit, s'ha programat el present curs un concert d'alumnes premiats que actuaran al costat de l’orquestra i la banda del conservatori a la Sala José Roca. També es visibilitzarà l'activitat pedagògic−concertística del professorat del conservatori amb la creació de cicles regulars a la Sala José Roca, i la possibilitat d'estendre eixes actuacions a altres sales emblemàtiques de la ciutat.

“En definitiva, la creació de “Iturbi Aula Oberta” es duu a terme des de dos vessants: En primer lloc, es parteix de la mateixa acció formativa del Conservatori, dotat de pràcticament totes les especialitats instrumentals, amb les seues corresponents agrupacions, i les instal·lacions de les quals permeten nodrir a l'alumnat de l'experiència pràctica necessària per a mostrar el seu treball i aprenentatge a les aules, a través de concerts simfònics i corals, actuacions de música de cambra i solistes, que tenen lloc a la Sala José Roca. En segon lloc, es visibilitzarà totes estes activitats fora dels espais del centre, en actuacions emblemàtiques per a la ciutat”, ha resumit la regidora.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez