S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Fira del Llibre acull la presentació de les edicions de les obres Premis Ciutat de València 40a edició

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, presenta les noves edicions en les instal·lacions del Museu de Ciències Naturals

• La Fira del Llibre, als Jardins de Vivers. Foto: García Poveda

03/05/2023

En el context de la 58 Fira del Llibre de València, que se celebra fins el pròxim dia 7 als Jardins del Real, la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals donarà a conéixer esta vesprada les obres guanyadores de la 40 edició dels Premis Literaris Ciutat de València. La regidora Gloria Tello presentarà les noves edicions de les huit obres guardonades en la XL edició dels premis literaris de la ciutat, en un acte que se celebrarà en les instal·lacions del Museu de Ciències Naturals.
 

Les noves publicacions que veuen la llum són La fam tendra, del poeta Josep Lluís Roig, premi María Beneyto de poesia en valencià; Anotaciones a pie de página, del també poeta Ramón Bascuñana, premi Juan Gil-Albert de poesia en castellà; Les puces, del novel·lista Manel Hurtado, premi Isabel de Villena de narrativa en valencià; Cervantina. Trilogia íntima de Bayamo, de l'escriptor d'origen cubà i nacionalitat uruguaiana René Fuentes Gómez, premi Vicente Blasco Ibáñez de narrativa en castellà; Buit de mi, de la dramaturga Sònia Alejo, premi Eduard Escalante de teatre en valencià; David, del dramaturg saguntí Paco Zarzoso, premi Max Aub de teatre en castellà; Lluny d’Amèrica, de l'escriptora, traductora, periodista i assagista de València Lourdes Toledo, premi Josep Vicent Marqués d'assaig en valencià; i Contra los influencers: la ciudad letrada ante la corporativización tecnológica de la literatura, de Martín Rodríguez-Gaona, premi Celia Amorós d'assaig en castellà.

Són els guanyadors d'una edició, la número 40, que va registrar una participació de 1.640 obres a concurs, en una convocatòria que cada any suma major presència internacional, amb autors i autores procedents de països com l'Argentina, Colòmbia, Mèxic, Xile, Bolívia, el Canadà, la República Dominicana, Veneçuela, Cuba, els Estats Units, Israel, Guinea Equatorial, el Brasil, l'Uruguai, Panamà entre altres països. La convocatòria ha vist créixer el nombre de modalitats a concurs en els últims anys, que ja són un total de huit, algunes d'elles amb noms d'autores valencianes.

La difusió de les obres guanyadores es realitza, com en edicions anteriors, gràcies als acords de l'Ajuntament amb les editorials Bromera i Edicions del Bullent, per als llibres en valencià, i amb Pre-Textos i Ñaque, per a les obres en castellà. Junt amb la regidora Gloria Tello, en l'acte d'esta vesprada participaran algunes de les persones premiades: les autores Sonia Alejo i Lourdes Toledo, i l'escriptor Manel Hurtado. A més, Alejo llegirà les paraules d'un altre dels premiats, Paco Zarzoso, que ha excusat la seua presència; i així mateix el guardonat poeta Ramón Bascuñana, que tampoc podrà assistir, ha delegat la seua presència en el president de l'Associació Valenciana d'Escriptors i Crítics Literaris (CLAVE), Juan Luis Bedins. L'acte de presentació de les noves publicacions comptarà també amb la presència de diversos representants de les editorials.

Els premis van ser entregats a les i els guanyadors el mes de novembre passat, en un acte formal celebrat en l'Hemicicle Municipal i presidit per l'alcalde, Joan Ribó en el qual l'autora Sònia Alejo, va agrair el reconeixement en nom de totes les persones premiades, i va instar l'Ajuntament “a mantindre viu este premi”. Alejo va defensar la literatura i l'art perquè, tal com va assegurar, són “llavor i reflexió, pensament crític i bellesa que poden anar curant l'ànima”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr