S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El servici d’ajuda al bany a les platges per a persones amb discapacitat s’amplia fins el 15 de setembre amb horaris més extensos

El punt accessible del Cabanyal s’obri hui i els de la Malva-rosa i Pinedo es posen en marxa l’1 de juliol

• En el punt accessible del Cabanyal es realitzaran este estiu activitats de pilates adaptat

15/06/2021

Hui s’ha posat en marxa el punt de bany accessible a la platja del Cabanyal d’11 a 15 hores fins el 30 de juny. Este horari s’amplia a les 19 hores entre l’1 de juliol i el 31 d’agost a la Malva-rosa, el Cabanyal i Pinedo, i es manté a les platges del nord fins el 15 de setembre. Ho ha anunciat el regidor de Platges, Qualitat Acústica i de l’Aire, Giuseppe Grezzi, qui ha subratllat que “açò suposa una ampliació tant de les dates com dels horaris d’atenció per continuar amb el trencament de barreres arquitectòniques”. L’edil també ha anunciat que este estiu s’han programat per primera volta activitats de pilates adaptat al punt del Cabanyal i el servici d’assistència al bany incorporarà un fisioterapeuta i un animador sociocultural. A més, s’han adquirit tres cadires amfíbies més i s’han renovat tots els tendals de les casetes.

 

El punt de bany accessible del Cabanyal va estar obert l’any passat entre el 15 de juny i el 31 d’agost, mentre que enguany ho farà fins el 15 de setembre. En 2020, el de la Malva-rosa va funcionar entre l’1 de juliol i el 31 d’agost; en 2021, s’estendrà fins el 15 de setembre. Pel que fa a la platja de Pinedo, l’horari era d’11 a 15 hores durant els mesos de juliol i agost, i ara estarà en marxa fins les 19 hores. L’aforament de les casetes ha augmentat així mateix. Al Cabanyal és de 20 persones davant de les 15 de l’any passat; a la Malva-rosa, de 18 enfront de les 12 de 2020, i a Pinedo, de 12 davant de 8. “Això implica millorar en un 42 % la capacitat, si bé estes quantitats podran ser superades per avanços en la situació de pandèmia”, ha puntualitzat Giuseppe Grezzi, qui ha assenyalat que la capacitat màxima és de 35 persones al Cabanyal i 25 a la Malva-rosa i Pinedo.

A més d’estos tres punts, també està disponible el bany assistit a les platges del Saler i el Perellonet, les quals, si bé no tenen les mateixes característiques que un punt accessible, sí oferixen ajuda al bany, prèvia cita a través del telèfon 963 542 323. Tant els tres punts accessibles —al Cabanyal, la Malva-rosa i Pinedo— com els altres dos d’ajuda al bany —al Saler i el Perellonet— estan gestionats per personal de Creu Roja. Durant la presentació del servici de bany adaptat este matí, el regidor Giuseppe Grezzi ha estat acompanyat de la presidenta local de Creu Roja a València, Nieves Dios, la directora local de Socors i Emergències de Creu Roja a València, Macarena Lozano, i la responsable del punt accessible del Cabanyal, Yolanda Maicas.

L’edil ha recordat que les platges del Cabanyal i la Malva-rosa posseïxen la certificació d’accessibilitat universal UNE 170.001 i ha assegurat que “tots els anys es realitzen enquestes i el servici d’ajuda al bany per a persones amb discapacitat és un dels millors valorats”. Com a novetats d’enguany, Grezzi ha destacat, “a més de l’ampliació dels horaris i de la temporada de bany, la realització d’activitats de pilates adaptat al punt accessible del Cabanyal i, a través del conveni amb AXA-Creu Roja, es reforçarà el servici en un dels punts amb un fisioterapeuta i un animador sociocultural”. D’altra banda, s’han canviat els tendals de les tres casetes i s’han adquirit tres cadires amfíbies més gràcies a una subvenció de La Caixa.

Respecte als recursos materials, els punts accessibles de les platges compten amb: una caseta i zona d’ombra, taules i cadires; una cadira de rodes; grues d’alçament i arnesos; cadires de dutxa; lliteres; llibres en braille per a persones amb discapacitat visual; vàters modulars accessibles; senyalística blava en les passarel·les per arribar al punt i desplaçar-se a l’aigua; rampes d’accés, i places d’aparcament pròximes reservades a persones amb mobilitat reduïda. Es disposa així mateix de distints elements per al bany, entre ells, cadires amfíbies, crosses amfíbies, elements de flotació, i l’anomenada línea de vida, això és, una cordada al mar perpendicular a la línia de platja on poden subjectar-se les persones amb dificultat per entrar i moure’s a l’aigua.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Giuseppe Grezzi