S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València mobilitza un milió d’euros d'urgència per a atendre els refugiats d'Ucraïna

Borja Sanjuán i Maite Ibáñez han anunciat que la partida per a atendre la crisi humanitària s'extraurà dels romanents de l'any passat

• La ciutat està reforçant els servicis municipals per a poder atendre els refugiats d'Ucraïna

10/03/2022

L'Ajuntament de València mobilitzarà una partida d'un milió d'euros per a poder donar resposta a les necessitats dels refugiats de la guerra d'Ucraïna que estan arribant a la ciutat. El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha confirmat que els recursos s'habilitaran en el menor temps possible a causa de la crisi humanitària que ha provocat la invasió: “En la primera modificació de crèdit que fem per a fer ús del romanent de l'Ajuntament de València inclourem una partida d'un milió d'euros urgent per a poder ajudar a les persones que estan venint com a refugiades de la guerra d'Ucraïna”, ha explicat l'edil.

 

“Volem ser una ciutat referent en acolliment com hem sigut fins ara i els recursos dels valencians i les valencianes estaran a la disposició de les persones que pitjor ho estan passant. Ens uneixen molts llaços amb Ucraïna, entre ells l'agermanament amb la ciutat d'Odessa, i volem formar part de la resposta humanitària que hem de donar davant l'horror de la guerra”, ha destacat Sanjuán.

Per part seua, la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha manifestat que la ciutat està reforçant els servicis municipals per a poder atendre els refugiats que estan arribant ja estos dies a la ciutat. “Estem intensificant els nostres esforços perquè la ciutat de València aculla en les millors condicions a totes les persones refugiades i a totes les famílies que estan arribant des d'Ucraïna expulsades de les seues llars per la guerra. Fins al moment hem atés a més de 250 persones, a les quals hem oferit dependències municipals o privades amb les quals hem arribat a un acord”, ha incidit Ibáñez.

L'edil de Migració, igualment, ha assenyalat que des de la Regidoria s'està treballant per a aconseguir més allotjaments amb els quals acollir a les famílies que vagen arribant a la ciutat, ja que s'espera que la xifra de desplaçats a conseqüència de la guerra vaja augmentant amb el transcurs de les setmanes.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán