S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Renovada la gespa del camp de futbol del Tram III del Jardí del Túria

Esta actuació, per valor de 61.900 euros, se suma a les realitzades en els camps del pont de Fusta, Beniferri i Treus Creus durant este mateix any

• S’estima que la nova superfície dure entre 10 i 12 anys

08/08/2022

La Fundació Esportiva Municipal continua renovant la gespa artificial dels camps de futbol de la ciutat. En esta ocasió, el torn ha sigut per al camp de futbol 8 de l’Estadi del Túria, al Tram III del Jardí del Túria, amb una inversió total de 61.900 euros. La reforma d’esta instal·lació de 2.277 metres quadrats va començar el passat 19 de juliol i conclourà demà, dia 9 d’agost.

 

El regidor d’Esports, Javier Mateo, ha destacat que “des de la Fundació Esportiva Municipal continuem millorant les nostres instal·lacions esportives. En estos moments hem procedit al canvi de la gespa artificial del camp de futbol 8 situat al Tram III Estadi del Túria, amb una inversió aproximada de 61.900 euros”. A més, ha continuat Mateo, “estes millores permeten reduir els costos de manteniment fins a quatre vegades menys que l’herba natural i incrementen les hores d’ús de les pistes municipals i d’este camp que, durant l’any 2019, va acollir més de 76.500 persones practicant esport en unes instal·lacions que ja requerien d’una actualització i que, a través de la Fundació Esportiva Municipal, s’ha emprés durant este estiu”.

S’estima que la nova superfície dure aproximadament entre 10 i 12 anys i que s’optimitze l’ús i manteniment durant este període de temps. L’herba artificial reemplaçada d’este camp es va posar l’any 2014, per la qual cosa necessitava ser substituïda.

Durant els mesos febrer, març i abril d’este mateix any, es van substituir els camps de futbol del pont de Fuste i Tres Creus, que van tindre una inversió conjunta per valor de 277.000 euros, així com el de Beniferri, que va tindre un cost de 147.000 euros.

Quan finalitze la renovació de la gespa a l’Estadi del Túria, es procedirà a la substitució de l’herba artificial del camp de futbol del carrer del Doctor Lluch, que ha arrancat este dilluns i es prolongarà durant tot el mes d’agost.

La gespa artificial ha anat evolucionant tecnològicament i adquirint millores en les propietats, tant en la funció tècnica com en l’esportiva, la qual cosa la convertix en un material ideal per a les superfícies esportives.

En els últims anys s’ha anat instal·lant progressivament a la ciutat este tipus de paviment per considerar-se el més aconsellable per a superfícies esportives a l’aire lliure i grans camps. No obstant això, la gespa artificial és un material que té una vida útil d’entre 10 i 12 anys, el que fa necessària una planificació contínua.

Recursos multimèdia

Javier Mateo