S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Joventut presenta els 25 projectes premiats de les residències artístiques del 4 al 6 de maig

L’objectiu del programa és donar suport a joves artistes i creadors per desenvolupar i difondre la seua obra

• La presentació tindrà lloc en l'Espai Joventut VLC

02/05/2023

L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Joventut, presentarà els 25 projectes premiats de la cinquena edició del programa Residències Artístiques i Culturals els pròxims 4 i 5 de maig, de 18 a 20:30 hores, i el 6 de maig, de 10:30 a 14 hores, en l’Espai Jove VLC, al carrer de Campoamor, 91. Les propostes creatives s’emmarquen en els àmbits d’arts plàstiques, arts escèniques, cinema, música, fotografia, còmic o creacions audiovisuals.
 

D’esta manera, es donarà a conéixer al públic el resultat final del procés creatiu de les Residències Artístiques i Culturals, un programa de beques per a joves que forma part del programa “Cultura Jove” de la Regidoria de Joventut. En esta edició s’ha premiat un total de 25 joves artistes i creadors locals, que han obtingut una ajuda econòmica per dur a terme i difondre el seu treball. A més, se’ls ha facilitat l’ús d’equipaments i espais municipals.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha felicitat les persones premiades pels seus projectes i ha animat la ciutadania a acostar-se a conéixer les creacions. En eixe sentit, Ibáñez ha indicat que el consistori disposa “d’una xarxa de sales d’exposicions, en l’Espai Jove VLC, els centres municipals de joventut i l’Hostal de Morella, que es posa a la disposició de la gent jove perquè exposen les seues obres”.

Els projectes tenen un caràcter nou, utilitzen el període de la residència com a laboratori de producció cultural, investigació i difusió, i busquen reflexionar, per mitjà de l’obra i el seu procés creatiu, sobre l’entorn social. Durant el procés de creació, tant les xarxes socials de la Regidoria de Joventut com les dels artistes han anat donant a conéixer l’evolució dels projectes.

Un altre dels objectius és fer que els participants creen sinergies amb el propòsit de crear futurs projectes, generar espais d’intercanvi d’experiències i teixir una xarxa artística per a la difusió i la visibilització dels projectes de la població jove de la ciutat.