S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Resultats electorals dels comicis municipals a la ciutat de València

L'Oficina Municipal d'Estadística publica els resultats electorals per districtes i municipis de l'Àrea Metropolitana i la seua comparativa amb 2019

• L'Oficina Municipal d'Estadística ha publicat els resultats electorals per districtes de la ciutat de València

29/05/2023

L'Oficina Municipal d'Estadística ha fet públics els resultats electorals a la ciutat de València, corresponents als comicis locals celebrats este diumenge, 29 de maig. Segons estes dades, a València el partit més votat ha sigut el Partit Popular (PP) que, amb el 37 % dels vots, es converteix en la primera força política amb 13 regidors, 5 més que en 2019. Li segueix Compromís amb el 24,2 % dels vots i 9 regidors i el Partit Socialista (PSPV-PSOE) que, amb el suport del 19,2 % dels vots comptarà amb 7 regidors. Per la seua part, Vox, amb el 12,9 % dels vots, obté 4 regidors, dos més que en 2019.
 

El document sobre les eleccions municipals recull les dades estructurades en diversos capítols: Resultats globals i participació, resultats a la ciutat segons divisions administratives, resultats per districte municipal i distribució de l'abstenció i resultats en els municipis de l'Horta.

En els diferents capítols, poden consultar-se aspectes com la participació en les eleccions de 2023 i de 2019, els vots a totes les candidatures en esta cita i la seua comparació amb 2019, i les principals característiques dels electors per districte i per Junta Municipal. Així mateix, s'ofereix informació sobre l'evolució dels resultats en totes les eleccions, el cens electoral i el percentatge d'abstenció en 2023 i 2019. El document elaborat inclou també la distribució de vots per candidatures, mapes d’abstenció, mapes del partit guanyador per districte i de percentatge de vots per partits.

Finalment, es recullen també els resultats en els municipis de la comarca de l'Horta, els vots i el percentatge a les candidatures segons municipi, i el nombre de regidors també segons municipi.

Tant el document corresponent a les eleccions municipals com el de les autonòmiques ja estan disponibles i poden ser consultats directament en la pàgina web de l'Oficina Municipal d'Estadística, www.valencia.es/estadistica, en els següents enllaços:.

Eleccions Municipals: València i l´Horta 2023 (Resultats)

Eleccions Autonòmiques 2023 (Resultats)